Jüri Mõis • 24. veebruar 2017 kell 16:00

Mõis: Kaljulaidi kõne oli senistest vähemalt kaks taset kõrgemal

Ettevõtja Jüri Mõis.  Foto: Raul Mee

Presidendi aastapäevakõnest oli raske end mitte lummata lasta, kirjutab ettevõtja Jüri Mõis.

Teleka panime juba varakult käima, et aastapäevasündmustel silm peal hoida. Lausa hommikusöögilauast oli näha, et president Kersti Kaljulaid on kõrgvormis - pühendunud, väljapeetud, kindel. 

Paraad ületas igasugused ootused - Eesti, Läti, Leedu, Poola, Taani, Saksamaa, Suurbritannia, USA - nagu üks meeskond. Ei meie vastu küll keegi ei saa. Täiesti planeerimatult läksime kogu perega  kiiresti  kohale, et Abramsit ja Bradley'd oma käega katsuda. Eesti armee on saanud tõsiseltvõetavaks jõuks ja tekkis  sisemine vajadus  isiklikult tänada kaitseväe tublidust liitlassuhete  loomise alal. Ühe aastaga on toimunud arenguhüpe. Alles pärast julgeolekut algab muu elu, sh ettevõtlus. 

Presidendi aastapäevakõnest oli raske end mitte lummata lasta, see oli vähemalt kaks taset kõrgemal senikuuldutest. Nn konnatiigi juttu polnud üldse. Pärlite pärl majandusteemadel oli e-laevanduse lipuriigi mõte. Kokkuvõttes polnud president hurjutav, õpetav ega kasvatav, vaid sorav, lihtne, selge, tänapäevane. Ja mis kõige tähtsam - tulevikku vaatav.Kersti Kaljulaidi riietus ja hoiak ei jätnud kahtlust et, tegemist on väga eduka ja uhke riigi presidendiga.Magedavõitu on see, et eelmisel presidendil (Toomas Hendrik Ilvesel - toim) ei olnud aega vastuvõtule tullagi.

Hetkel kuum