• Jaga lugu:

  Ohtlikult enesekindlate juhtide epideemia levib Eestisse?

  Maailmas levib liigselt enesekindlate poliitikute ja ärijuhtide epideemia, millest ei pruugi jääda puutumata ka Eesti, hoiatas Surrey Ülikooli professor Eugene Sadler-Smith ettevõtluskõrgkooli Mainor konverentsil.

  Eugene Sadler-Smith.Foto: erakogu
  Hukatuslik enesekindlus on segu nartsissismist, ülbusest, uhkusest, ambitsioonidest ja teiste nõuannete eiramisest. Maailmas on praegu selliste kalduvustega riigijuhid Trump, Erdogan, Orban ja Xi Jinping.
  Hävitavalt enesekindla juhi eesmärk ja kütus on võim. See on nagu narkootikum. Sellised inimesed kasutavad tihti sõna “mina” ning räägivad pidevalt oma arvamustest, vägitegudest ja edulugudest. Näiteks Trumpi säutsud stiilis “ma olen stabiilne geenius“. Sellist tüüpi juht saab ka meedia tähelepanust vaid hoogu juurde.
  Kui liigselt enesekindlad poliitikud üritavad võimu enda kätte haarata, siis on see ettearvamatu ja ohtlik suund, mis võib riigi teelt välja viia. Sellised inimesed ei mõista või eiravad selgeid ümbritsevaid signaale ja koondavad enda ümber vaid kaasanoogutajad. Liigselt enesekindlad juhid ei tähenda küll iseenesest katastroofi, aga valmistavad ette pinnase, mis hakkab kriisi korral murenema.
  Ebaadekvaatselt enesekindlad juhid vajavad tasakaalustamist. Kui nad on mõistlikud, võtavad nad ise enda kõrvale inimesed, kes nad maa peale tagasi toovad. Muidu on lähiajaloost väga palju näiteid, kuidas selline käitumine viib nii riigi kui ka ettevõtte vabalangusesse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Rimi tõstab rekordiliselt palka, olles valmis enamakski
Käesoleva aasta alguses on Rimi otsustanud teha ajaloo suurima palgatõusu kõigile oma töötajatele, ütles Rimi ostudirektor Maris Rannus.
Käesoleva aasta alguses on Rimi otsustanud teha ajaloo suurima palgatõusu kõigile oma töötajatele, ütles Rimi ostudirektor Maris Rannus.
Sberbank ostab Stockmanni nime all toimiva Venemaa ettevõtte
Venemaa riigile kuuluv Sberbank ostab AO Stockmanni osaluse Vene ettevõttelt Reviva, kellele Soome börsifirma müüs selle 2015. aastal.
Venemaa riigile kuuluv Sberbank ostab AO Stockmanni osaluse Vene ettevõttelt Reviva, kellele Soome börsifirma müüs selle 2015. aastal.