• Jaga lugu:

  Kas torm on torm?

  Armastatud maailmarändurid Tätte ja Matvere on laulnud kuulsaks fraasi:” Tuulesuund on Nord, nüüd on minu kord teha tormi Sinu südames.” See teeb südame soojaks. Samas, kui tuulesuund on juba nii Nord, et sellest tulenev torm hakkab kahjustama meie vara – kodu, autot, aeda, siis see võtab pigem südame alt külmaks, kirjutab KindlustusEst Kindlustusmaakler müügi- ja turundusjuht Ruti Miil.

  Igasugune kahju, mis tekib, on alati ebameeldiv ja ehmatav. Kindlasti ei meenu sellisel hetkel kindlustus esimeses järjekorras, küll aga ühel hetkel kindlasti. Kuidas siis ikkagi on? Kas tekkinud kahju hüvitatakse või mitte?
  Erinevad kindlustusseltsid käsitlevad tormi erinevalt. Tugevalt puhuv tuul tundub meile tavainimesena täiesti korraliku tormina. Kindlustusseltsi tingimuste mõistes ei pruugi see aga seda mitte olla. Tormiks loetakse tuult, mille kiirus on vähemalt……meetrit sekundis, vastavalt kindlustuskoha lähimal ilmavaatlusjaama andmetele.
  Erinevad Eesti kindlustusseltsid peavad tormiks erinevat tuulekiirust:
  QBE 17 m/sBTA 17 m/sERGO 18 m/sSeesam 18 m/sSalva 20 m/sGjensidige 20,8 m/sIF 21 m/s
  Internetientsüklopeedia Vikipeedia annab juhiseid, kuidas silma järgi tormi määratleda:
  Kiirus m/s Nimetus Nähtav mõju17,2–20,7 tormine tuul puuoksad murduvad20,8–24,4 torm puruneb katuseid24,5–28,4 tugev torm puud murduvad
  Lähima ilmavaatlusjaama andmeid saab tagantjärele tuvastada Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi kodulehelt. Tuulekiirused EMHI andmetel, 15.10.2010 kell 03.00:
  Igal juhul on mõistlik kahjujuhtumi puhul kahjuavaldus kindlustusseltsile vormistada. Teine lähenemine oleks sõlmida kodukindlustuse puhul koguriskikindlustus. Sel juhul ei ole Teil tarvis muretseda selle üle, kas tuul puhus nii või naa kiiresti. Sel juhul pole te kindlustanud end ainult tormist tuleneva kahju vastu. Koguriskikindlustuse puhul on kahjujuhtumiks ootamatu ja ettenägematu juhtum, mis pole tingimuste järgi välistatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Kooliõed imestavad jokutamise üle laste kaitsesüstimisel
Kuigi haridusministeerium annab soovituse lapsi alates 12. eluaastast koroonaviiruse vastu vaktsineerida, paneb teadmatus ja aeglane tegutsemine koolirahva küsima, kas laste ja noorte vaktsineerimine on ikka riigi jaoks prioriteet.
Kuigi haridusministeerium annab soovituse lapsi alates 12. eluaastast koroonaviiruse vastu vaktsineerida, paneb teadmatus ja aeglane tegutsemine koolirahva küsima, kas laste ja noorte vaktsineerimine on ikka riigi jaoks prioriteet.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.