Laura Mallene • 4. detsember 2012 kell 7:45

Ansip peksab Estonian Airi

Estonian Airi endise juhi Tero Taskila palgast ei saanud peaminister aru ja ka uue juhi palga asjus pani Andrus Ansip käima vana plaadi, märkas ajakirjanik Laura Mallene.

Taskila palga kallal oli mõnus hambaid teritada, seda lihtsam, et kõrvale panna olid Estonian Airi kahjuminumbrid. Tookord oli mulle ootamatu, et sellega ühines Andrus Ansip. Tagantjärele saab öelda, et see oli Taskila põhjalaskmise eelmäng.

Nüüd vibutab Ansip sõrmega uue juhi Jan Palmeri rahakoti suunas. See on naeruväärne. Riik omanikuna nimetab nõukogu, kes palkab ettevõttele juhi. Narr üle korrata, aga Taskila ei võtnud oma hiigelpalka ise riigikassast või Estonian Airi eelarvest.

Estonian Air on tulekahjus ja tuletõrjujaks palkas nõukogu Palmeri. Samal ajal on riik, nagu on korduvalt rõhutanud majandus- ja kommunikatsioonimister Juhan Parts, omanikuna valiku ees: kas lasta Estonian Air vabalangusse pankroti suunas või teha rahasüst. Seda saab teha juhul, kui Euroopa Liit ei pea seda ebaseaduslikuks riigiabiks.

Praegu on hetk, mil kogu jõud tuleks suunata lennufirma päästmisele. Riigi asi oleks Estonian Airi seljataga seista, mitte oma ettevõtet tümitada. Ansipi kriitika mõjub lihtsalt odava populaarsuse püüdmisena.

Hetkel kuum