Ahto Lobjakas • 12. november 2013 kell 4:52

Lobjakas: rikkaks ei saa me kunagi

Rikkaks ei saa me kunagi, heal juhul vähem vaeseks, ütleb poliitikaanalüütik Ahto Lobjakas. Vaadakem Soomet: arengu mõte ei ole idamaa glamuur, vaid elada nii, et elu põhivajadused ei võtaks inimeselt kogu aega ja jõudu.

Küsimus "Millal me Soomele järele jõuame?" on eksitav seni, kuni üks vastusevariant on “Siis, kui Soome seisma jääb” või “Siis kui Eesti rahvuslikku rikkust jagab piisavalt vähe inimesi”. Ideed, mis meie arengu Soome omast kiiremaks teeks, praegu silmapiiril pole.

Eesti suur eesmärk võiks olla leida Soomega sarnane enesekindlus – mis ei saa olla bluff nagu praegu. See saab lähtuda ainult teadmisest, kus ja kes me oleme ja kuhu läheme. See on meil täiesti puudu.

Loe tänase Äripäeva paberlehest Harta 12 sünni tagamaadest ning sellest, kellele oli kasulik selle suunamine "jää peale".

Hetkel kuum