Päev börsil: Aasia aktsiad kerkisid stiimuli lootuses

25. september 2014, 11:39
Uus majandusime
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20140925/BORS/140929954/AR/0/AR-140929954.jpg

Aasia turud reageerisid valdavalt positiivselt spekulatsioonidele, et Hiina president Xi Jinping soovib praeguse keskpanga juhi Zhou välja vahetada. Selle sammuga võiks teoreetiliselt kaasneda senisest lõdvem rahapoliitika.

Riverfront Investment Groupi portfellihaldur Chris Konstantinos rääkis uudistekanalile CNBC, et Hiina Rahvapanga (People's Bank of China) valvuri välja vahetamine võib tähendada oluliselt agressiivsemat rahapoliitika lõdvendamist, mis omakorda aitaks võidelda kasvu aeglustumisega. „Aga Hiina puhul on raske öelda, kas tegemist on rahapoliitilise otsuse või võimu konsolideerimisega.“

Hiina Shanghai Composite indeks kerkis 0,07%, Hongkongi Hang Sengi indeks langes 0,48%. Jaapani Nikkei kerkis 1,28% ja lõpetas 7 aasta kõrgeimal tasemel, sest nõrgenenud Jaapani jeen on turgutavalt mõjunud ekspordile.

Nii Mitsubishi Motors kui Fuji Heavy Industries rallisid üle 4%. Elektroonikagigant Panasonic kerkis 1,3% uudise peale, et omandab ligi 50% suuruse osaluse Hispaania autoosade tootja Ficosas.

USA aktsiaturud lõpetasid eilse kauplemispäeva kuu aja kõrgeimal tasemel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2014, 11:39

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing