• Jaga lugu:

  Päev börsil: Aasia aktsiad kerkisid stiimuli lootuses

  Uus majandusimeFoto: Sirje Rank

  Aasia turud reageerisid valdavalt positiivselt spekulatsioonidele, et Hiina president Xi Jinping soovib praeguse keskpanga juhi Zhou välja vahetada. Selle sammuga võiks teoreetiliselt kaasneda senisest lõdvem rahapoliitika.

  Riverfront Investment Groupi portfellihaldur Chris Konstantinos rääkis uudistekanalile CNBC, et Hiina Rahvapanga (People's Bank of China) valvuri välja vahetamine võib tähendada oluliselt agressiivsemat rahapoliitika lõdvendamist, mis omakorda aitaks võidelda kasvu aeglustumisega. „Aga Hiina puhul on raske öelda, kas tegemist on rahapoliitilise otsuse või võimu konsolideerimisega.“Hiina Shanghai Composite indeks kerkis 0,07%, Hongkongi Hang Sengi indeks langes 0,48%. Jaapani Nikkei kerkis 1,28% ja lõpetas 7 aasta kõrgeimal tasemel, sest nõrgenenud Jaapani jeen on turgutavalt mõjunud ekspordile.Nii Mitsubishi Motors kui Fuji Heavy Industries rallisid üle 4%. Elektroonikagigant Panasonic kerkis 1,3% uudise peale, et omandab ligi 50% suuruse osaluse Hispaania autoosade tootja Ficosas.USA aktsiaturud lõpetasid eilse kauplemispäeva kuu aja kõrgeimal tasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Balti aktsiaturud sulgusid napilt plusspoolel
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid tänase päeva plussis ja ka Balti aktsiaindeks Baltic Benchmark sulgus eilsest 0,1% võrra kõrgemal.
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid tänase päeva plussis ja ka Balti aktsiaindeks Baltic Benchmark sulgus eilsest 0,1% võrra kõrgemal.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Terviseameti külmladude uuringud jätkuvad, raisku läks 3 miljonit eurot
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.