Nordea kontserni kasum kasvas viiendiku võrra

22. oktoober 2014, 10:12
Nordea pank Soomes
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141022/BORS/141029882/AR/0/AR-141029882.jpg

Nordea pank teatas täna, et kontserni puhaskasum kasvas kolmandas kvartalis aastaga viiendiku võrra.

Panga puhaskasum oli kolmandas kvartalis 938 miljonit eurot võrreldes 776 miljoniga aasta eest.  

„Kolmandas kvartalis jätkasime uute klientide kaasamist ning meile usaldati veel enam sääste, mis viis hallatavate varade mahu üle 250 miljardi euro. Vaatamata jätkuvatele vastutuultele makromajanduses on sissetulekute tase stabiilne ning täidame selgelt oma kulude juhtimise eesmärke. Krediidikvaliteet tõuseb ning laenukahjumite tase jääb alla kümne aasta keskmise taseme,“ märkis Nordea Grupi tegevjuht Christian Clausen. 

Nordea kontserni puhas intressitulu ulatus kolmandas kvartalis 1,37 miljardi euroni, mis on 1% enam kui aasta eest. Pank põhjendas kasvu madalama keskmise rahastamiskuludega. Teenustasude ja vahendustasude tulu kasvas aastaga 2%, 667 miljonile eurole. Peamiselt kasvasid hoiustelt ja investeeringutelt saadud tasud.

Kontserni tegevuskasum  oli 1,13 miljardit eurot ja see kasvas aastaga 10%. Kasum aktsia kohta oli 0,23 eurot. Laenukahjud vähenesid aastaga 35%,  112 miljonile eurole.

Clausen märkis kvartaliaruandes, et kuna aina enam kliente eelistab online-pangandust, siis tehakse järgnevatel aastatel investeeringuid just IT-valdkonnas. Tuleva 4-5 aasta jooksul suurendatakse igaaastaseid IT-alaseid investeeringuid 30-35%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    22. October 2014, 10:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing