• Jaga lugu:

  Jeen võib langeda 1998. aastasse

  Maakler jälgib jeeni kursi kukkumistFoto: EPA

  Jaapani jeen on viimastel päevadel dollari suhtes kolinal kukkunud, kuid juba õige pea võib see jõuda 1998. aasta tasemele.

  Just sellist tulemust prognoosib jeenile Societe Generale analüütik Albert Edwardsi tulevaks märtsiks, vahendab Bloomberg.
  Strateegide hinnangul nõrgeneb jeen veelgi, kuna Jaapani peaminister Shinzo Abe teeb tõenäoliselt ükskõik mida, et sealne majandus langusest välja tuua. Senised majanduse stimuleerimismeetmed on alates juunist langetanud jeeni väärtust 14%.
  Ka Abe eilne teadaanne erakorraliste valimiste korraldamise kohta viis jeeni sügavamasse langusesse. Alates Abe võimuletulekust 2012. aasta detsembrist on valuuta kaotanud dollari suhtes 27%.
  Täna kukkus jeen dollari suhtes seitsme aasta madalaimale tasemele, 117,31 jeenile dollari kohta. Edwards prognoosib, et see või langeda kuni 145 jeenile. Samas arvavad Bloombergi küsitletud analüütikud, et märtsi lõpuks on kurss 114 ja tuleva aasta lõpuks 119.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.