Mait Kraun • 20. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: globaalne aeglustumine USA turgu ei sega

New Yorgi börs
New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

Täna tegid USA aktsiad järjekordse kallinemise. Tõusu juhtisid energiafirmad ning väikese turuväärtusega ettevõtted. Andmed USA kohta lubavad spekuleerida, et ameeriklaste majandus trotsib maailmamajanduse aeglustumise mõjusid.

„Tänase hommiku kõikumised turul olid võimsad – see näitab, et seal on jõudu ning majandusandmed on hirmusid kasvu üle mõnevõrra vähendanud,“ ütles investeerimisfirma Voya Investment Management LLC strateeg Paul Zemsky Bloombergile.

 „Euroopast tuleb murettekitavaid numbreid ning Hiina on pehmenemas. USA andmed on aga järjest paremad, samas teistes kohtades on need minemas hullemaks,“ nentis analüütik.

Varem omandis olnud USA kodude müük tõusis oktoobris ootamatult ühe aasta kõrgeimale tasemele, sest madalad laenukulud aitasid säilitada kinnisvaraturu taastumist. Muud andmed näitasid, et töötu abiraha taotluste hulk vähenes ning alaliste töötajate vallandamine on kümnendi madalaimal tasemel.

Olles hommikul tugevalt langenud, tõusis Standard & Poor's 500 indeks päeva lõpuks 0,2 protsenti ning sulgus 2052,68 punktil. Väikefirmadest koosnev Russell 2000 indeks kallines 1,1 protsenti. Dow Jones tõusis 40 punkti ning sulgus 17 697 punktil.

Kulla (Comex) hind langes 0,07 protsenti ning sulgus 1193,10 dollaril untsi kohta. Toornafta hind tegi täna pärast pikaajalist langust mõningase taastumise. WTI hind tõusis 1,34 protsenti ning maksab 75,58 dollarit barrelit kohta. Brent tõusis 1,64 protsenti ning maksab 79,38 dollarit barrel. 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt