Rainer Saad • 23. detsember 2014 kell 4:00

Päev börsil: Hiina 3% miinuses

Hiinas börs kukub  Foto: Bloomberg

Hiina Shanghai börs kukkus täna 3 protsenti ja seda suurte energiafirmade aktsiate languse tõttu.

PetroChina ja Sinopec kukkusid vastavalt 5,6% ja 4,9%. China Oilfield Services langes 6%. Hiina suurim lennufirma Air China aktsia kukkus 4,8 protsenti, kuna ettevõte teatas, et ostab 5,9 miljardi dollari eest lennukeid.

Peking asus uurima ka võimalikku aktsiate manipuleerimise juhtumit, kuna kahtlustatakse, et hämaraid tehinguid on tehtud 18 Hiina aktsiaga.

Naftahinnad on täna hommikul kerge tõusu teinud. USA nafta hind on 0,75% üleval 55,67 dollaril, Brent toornafta pool protsenti 60,5 dollaril.

Euroopa suuremad börsid on tänast päeva alustanud kerge tõusuga. Londoni ja Prantsuse börsid kauplevad pool protsenti üleval, Saksamaa börs 0,2 protsenti üleval. Eile hoiatas reitinguagentuur Standard & Poor's, et võib langetada suurte naftafirmade reitinguid. Täna on BP, Royal Dutch Shell ja Total alustanud päeva kerge tõusuga.  

 

Hetkel kuum