Juhan Lang • 27. juuli 2015 kell 11:58

Nafta hinnasula pani Vene rubla ja börsi kukkuma

Vene rublad.  Foto: Reuters/Scanpix

Karuturul üha allamäge veerevad toornafta hinnad on endaga kaasa tõmmanud ka Vene rubla, mis on täna euro vastu kukkunud juba pea 2,7% ja USA dollari vastu 2%.

Ühe euro vastu saab praegu 65,91 rubla ja dollari eest tuleb välja käia 59,56 rubla. Vene dollaripõhine RTS börsiindeks on täna pärastlõuna seisuga langenud -2,34% ja rublapõhine Micex indeks -0,57%.

MFX Brokeri vanemanalüütik Artem Zviagilskiy ütles Bloombergi uudistekanalile, et rubla kukkumise peamine põhjus on endiselt vähikäiku tegev nafta hind. Tema sõnul jäävad investorid nafta hinna osas ettevaatlikuks, sest hiljutine Iraani tuumalepe ja Hiina jahenev nõudlus toorainete järele ei süsti tõusuks just üleliia optimismi.

Põhjamere Brenti toornafta futuurid on täna Londonis Euroopa ICE futuuribörsil langenud 1,70%, 53,69 USA dollarile barrel. Läinud nädalal kukkus Brenti hind 4,3% ja juuni tipust on see langenud enam kui 20%.

Hetkel kuum