Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  6 põhjust, miks karud eksivad

  Wall Streetil müüdavad pullikujudFoto: EPA

  Seoses aktsiaturgudel toimunud müügilainega on aktiviseerunud niinimetatud karud, kes prognoosivad, et USA ja maailma turud on jõudnud langustrendi, kirjutab MarketWatch.

  Pullid (tõusule panustajad) on vaiksemaks jäänud ning vähesed julgevad sõna võtta. Tõsi, raske on mõelda, kuidas Standard & Poor’s 500 aktsiaindeks võiks kiiresti tõusma hakata – on ju enamus Wall Streeti analüütikutest oma selle aasta lõpu hinnasihte üksteise võidu vähendanud. Ka tulemuste hooaeg pole toonud palju häid uudiseid. JPMorgani tulemused olid oodatust halvemad ning Wal-Mart vähendas oma käibeprognoose, mis viis aktsia mitme kümnendi suurimasse vabalangusesse.
  Investorite ootused tulemuste hooaja suhtes pole optimistlikud. Valjemalt on häält hakanud tegema ka tehnilised analüütikud, kes näevad aktsiaturgude graafikutel edasisele langusele viitavaid mustreid.
  Üks investeerimismaailma suurimaid nimesid, Omega Advisorsi riskifondi juht Leon Cooperman, tuletas investoritele aga meelde elementaarseid tõdesid, mille kohaselt on turgudel rohkem ruumi tõusta kui langeda.
  Miljardär Cooperman andis Bloombergile sellel nädalal intervjuu, kus tõi välja mõned põhjused, miks aktsiaturgudel on veel tõusupotentsiaali. Vaid kahe minuti jooksul jõudis ta välja tuua kuus põhjust:
  1) Alates 1950-datest on toimunud kaheksa Föderaalreservi intressimäärade tõusutsüklid. „See oleks esimene turutipp, mis toimuks ilma Föderaalreservi rahapoliitika karmistamiseta,“ ütles Cooperman ja lisas, et pärast intressimäärade tõusu on turg jätkanud keskmiselt kaheks ja pooleks aastaks tõusu.
  2) Karuturud (langev turg) ei sünni „eeskujulikust olukorrast. Karuturu tulekul on ka konkreetne põhjus. Näiteks majanduslangus, kõrged hinnatasemed, ootamatu Föderaalreserv või geopoliitilised sündmused,“ ütles ta ja lisas, et vähemalt kolme esimest praegu näha ei ole.
  3) „Erainvestorid on viimase seitsme kuu jooksul võtnud turgudelt välja 100 miljardit dollarit,“ ütles ta. Siis tsiteeris Cooperman legendaarset investorit John Templetoni, kes on kirjeldanud, kuidas pulliturud sünnivad „pessimismist, kasvavad skeptisismist, saavad vanaks optimismist ja surevad eufoorias.“ Coopermani sõnul pole ühtegi märki viimasest faasist.
  4) Turgudel on toimunud juba „märkimisväärne“ korraktsioon ning põhiaktsiad on viimase 52 nädala tippudest kõvasti taandunud.
  5) „Milline on alternatiiv aktsiatele? Kas peaks ostma 2protsendilise tootlusega võlakirju? Istuma nulltootlusega rahas?“ küsis Cooperman.
  6) Turgude hinnatasemed on põhjendatud. „Me oleme ajalooliste määradega võrreldes normaalses seisus. Viimase 50 aasta jooksul on S&P500 indeksi keskmine kasumi ja hinna suhe olnud 15. Praegu on see 16, ütles Cooperman.
 • Hetkel kuum
Liina Maria Lepik: eestlase konflikt – muudkui kripeldab, kuigi teised imetlevad
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Meie kogemused ja maailma muutvad edukad katsetused on inspiratsiooniks paljudele. Väiksus ei ole meie nõrkus, vaid tugevus, kirjutab ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutuse rahvusvaheliste teenuste juht Liina Maria Lepik.
Enefit Greeniga kaubeldi rohkem kui teiste aktsiatega kokku
Balti reguleeritud turul ja Balti alternatiivturul First North tehti neljapäeval kokku 3165 tehingut ning kogukäive ulatus peaaegu 3 miljoni euroni. Tallinna Vesi tõstab hindu ja Joakim J. Helenius omandas üle 50% osaluse Nordic Fibreboardis.
Balti reguleeritud turul ja Balti alternatiivturul First North tehti neljapäeval kokku 3165 tehingut ning kogukäive ulatus peaaegu 3 miljoni euroni. Tallinna Vesi tõstab hindu ja Joakim J. Helenius omandas üle 50% osaluse Nordic Fibreboardis.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: itaallasest talumees leidis Eestist naise ja hea ärivõimaluse
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Tartu lähistel Nõo alevikus asub Viinamärdi talu, mille lõid itaallasest peremees Denis Pretto ja tema eestlannast abikaasa Annemari Polikarpus. Koos kasvatavad nad erilist Lacaune’i tõugu lambaid ja ajavad äri, millist keegi teine Eestis ei aja.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Uusi turge vallutava Eesti firma toodet jäljendavad nii hiinlased kui britid
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Pärnumaal toodetud kännupuurid viisid masinatööstuse Dipperfox Euroopa kõige kiiremini kasvavate ettevõtete etteotsa, kuid ainulaadse toote menu sütitab jäljendajaid Hiinast kuni Ühendkuningriigini.
Mudel, mis toob sinu muudatuste edu seitse korda lähemale
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Kas sinu ettevõtte muudatused kukuvad läbi tehniliste komplikatsioonide või eesmärkide mittesaavutamise pärast? Miks on täna keeruline muudatusi juhtida? Äripäeva Juhtimiskooli raadiosaade pakub vastuseid!
Jätkusuutlikkuse ekspert: kestlikkusteabe aruandlus on see, millega ka ise maadleme
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Eeldada, et rohetooted oleksid kohe konkurentsivõimelised ja ka hinna mõttes konkurentsivõimelised, ongi ennatlik, kinnitab ärikinnisvara saates „Kinnisvaratund“ Swedbanki ettevõtete panganduse jätkusuutlikkuse valdkonna juht Mihkel Tamm.
Rehvimüüja: inimesed on sel aastal laisad rehvide vahetajad
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Kevadine rehvivahetuse hooaeg on veninud, küsimus on miks?
Valitsus saadab lisaeelarve parlamenti uuel nädalal
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Sel nädalal kokkulepitud negatiivse lisaeelarve eelnõu peab valmis saama ja riigikokku saadetama uuel nädalal.
Krüptomiljonärid Potapenko ja Turõgin anti USA-le välja
Kolmapäeva hommikul anti USA-le välja Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko, keda USA ametivõimud süüdistavad poolemiljardilises pettuses.
Kolmapäeva hommikul anti USA-le välja Ivan Turõgin ja Sergei Potapenko, keda USA ametivõimud süüdistavad poolemiljardilises pettuses.