Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  6 põhjust, miks karud eksivad

  Wall Streetil müüdavad pullikujudFoto: EPA

  Seoses aktsiaturgudel toimunud müügilainega on aktiviseerunud niinimetatud karud, kes prognoosivad, et USA ja maailma turud on jõudnud langustrendi, kirjutab MarketWatch.

  Pullid (tõusule panustajad) on vaiksemaks jäänud ning vähesed julgevad sõna võtta. Tõsi, raske on mõelda, kuidas Standard & Poor’s 500 aktsiaindeks võiks kiiresti tõusma hakata – on ju enamus Wall Streeti analüütikutest oma selle aasta lõpu hinnasihte üksteise võidu vähendanud. Ka tulemuste hooaeg pole toonud palju häid uudiseid. JPMorgani tulemused olid oodatust halvemad ning Wal-Mart vähendas oma käibeprognoose, mis viis aktsia mitme kümnendi suurimasse vabalangusesse.
  Investorite ootused tulemuste hooaja suhtes pole optimistlikud. Valjemalt on häält hakanud tegema ka tehnilised analüütikud, kes näevad aktsiaturgude graafikutel edasisele langusele viitavaid mustreid.
  Üks investeerimismaailma suurimaid nimesid, Omega Advisorsi riskifondi juht Leon Cooperman, tuletas investoritele aga meelde elementaarseid tõdesid, mille kohaselt on turgudel rohkem ruumi tõusta kui langeda.
  Miljardär Cooperman andis Bloombergile sellel nädalal intervjuu, kus tõi välja mõned põhjused, miks aktsiaturgudel on veel tõusupotentsiaali. Vaid kahe minuti jooksul jõudis ta välja tuua kuus põhjust:
  1) Alates 1950-datest on toimunud kaheksa Föderaalreservi intressimäärade tõusutsüklid. „See oleks esimene turutipp, mis toimuks ilma Föderaalreservi rahapoliitika karmistamiseta,“ ütles Cooperman ja lisas, et pärast intressimäärade tõusu on turg jätkanud keskmiselt kaheks ja pooleks aastaks tõusu.
  2) Karuturud (langev turg) ei sünni „eeskujulikust olukorrast. Karuturu tulekul on ka konkreetne põhjus. Näiteks majanduslangus, kõrged hinnatasemed, ootamatu Föderaalreserv või geopoliitilised sündmused,“ ütles ta ja lisas, et vähemalt kolme esimest praegu näha ei ole.
  3) „Erainvestorid on viimase seitsme kuu jooksul võtnud turgudelt välja 100 miljardit dollarit,“ ütles ta. Siis tsiteeris Cooperman legendaarset investorit John Templetoni, kes on kirjeldanud, kuidas pulliturud sünnivad „pessimismist, kasvavad skeptisismist, saavad vanaks optimismist ja surevad eufoorias.“ Coopermani sõnul pole ühtegi märki viimasest faasist.
  4) Turgudel on toimunud juba „märkimisväärne“ korraktsioon ning põhiaktsiad on viimase 52 nädala tippudest kõvasti taandunud.
  5) „Milline on alternatiiv aktsiatele? Kas peaks ostma 2protsendilise tootlusega võlakirju? Istuma nulltootlusega rahas?“ küsis Cooperman.
  6) Turgude hinnatasemed on põhjendatud. „Me oleme ajalooliste määradega võrreldes normaalses seisus. Viimase 50 aasta jooksul on S&P500 indeksi keskmine kasumi ja hinna suhe olnud 15. Praegu on see 16, ütles Cooperman.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Saudi Araabia investeerimisfond ostis 7 miljardi eest USA aktsiaid
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.