Rainer Saad • 29. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Tallinna Vesi kasvatas käivet ja kasumit

Tallinna Vesi.  Foto: Andres Haabu

Tallinna Vee müügitulu suurenes 5 protsenti ja puhaskasum 10,7 protsenti.

Veefirma kirjutas aruandes, et finantstulemused olid võrreldes eelneva aastaga head. „Kuna ettevõtte tariifid on käimasoleva kohtuvaidluse tõttu külmutatud 2010. aasta tasemele, sõltub põhitegevuse tulu, s.o vee- ja kanalisatsiooniteenuste müügist teenitud tulu muutus täiel määral tarbimisest,“ kirjutas Tallinna Vesi.

2015. aasta müügitulu kokku oli 55,9 miljonit eurot, suurenedes võrreldes 2014. aastaga 5%, ehk 2,69 miljoni euro võrra. Eelmise aasta puhaskasum oli 19,86 miljonit eurot, mis on võrreldes eelmise aasta sama ajaga 1,92 miljoni euro ehk 10,7% võrra suurem.

Kontserni neljanda kvartali müügitulu oli 14,53 miljonit eurot, kasvades eelmise aasta sama ajaga võrreldes 9,2% ehk 1,22 miljoni euro võrra. Neljanda kvartali puhaskasum oli 6,24 miljonit eurot, vähenedes 0,8% ehk 0,05 miljoni euro võrra. Peamiselt mõjutasid seda ärikasumi ja finantskulude muutuste mõju.

Suurenenud finantskulusid mõjutas 0,53 miljoni euro suurune negatiivne muutus SWAP-lepingute õiglases väärtuses 2015. aasta 4. kvartalis, mida osaliselt tasakaalustas intressikulude vähenemine 0,38 miljoni euro võrra.

Ärikasumit mõjutasid kõrged õigusabi kulud. Neljandas kvartali vähenes ärikasum 2,1%, 6,75 miljoni euroni. „Ärikasumit mõjutas peamiselt eelpoolmainitud tulude kasv, mida vähendas palgakulude suurenemine ning jätkuvalt kõrged õigusabi kulud,“ kirjutas veefirma aruandes.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum