• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Vesi kasvatas käivet ja kasumit

  Tallinna Vesi.Foto: Andres Haabu

  Tallinna Vee müügitulu suurenes 5 protsenti ja puhaskasum 10,7 protsenti.

  Veefirma kirjutas aruandes, et finantstulemused olid võrreldes eelneva aastaga head. „Kuna ettevõtte tariifid on käimasoleva kohtuvaidluse tõttu külmutatud 2010. aasta tasemele, sõltub põhitegevuse tulu, s.o vee- ja kanalisatsiooniteenuste müügist teenitud tulu muutus täiel määral tarbimisest,“ kirjutas Tallinna Vesi.
  2015. aasta müügitulu kokku oli 55,9 miljonit eurot, suurenedes võrreldes 2014. aastaga 5%, ehk 2,69 miljoni euro võrra. Eelmise aasta puhaskasum oli 19,86 miljonit eurot, mis on võrreldes eelmise aasta sama ajaga 1,92 miljoni euro ehk 10,7% võrra suurem.
  Kontserni neljanda kvartali müügitulu oli 14,53 miljonit eurot, kasvades eelmise aasta sama ajaga võrreldes 9,2% ehk 1,22 miljoni euro võrra. Neljanda kvartali puhaskasum oli 6,24 miljonit eurot, vähenedes 0,8% ehk 0,05 miljoni euro võrra. Peamiselt mõjutasid seda ärikasumi ja finantskulude muutuste mõju.
  Suurenenud finantskulusid mõjutas 0,53 miljoni euro suurune negatiivne muutus SWAP-lepingute õiglases väärtuses 2015. aasta 4. kvartalis, mida osaliselt tasakaalustas intressikulude vähenemine 0,38 miljoni euro võrra.
  Ärikasumit mõjutasid kõrged õigusabi kulud. Neljandas kvartali vähenes ärikasum 2,1%, 6,75 miljoni euroni. „Ärikasumit mõjutas peamiselt eelpoolmainitud tulude kasv, mida vähendas palgakulude suurenemine ning jätkuvalt kõrged õigusabi kulud,“ kirjutas veefirma aruandes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Hiina keelas kõik tehingud krüptorahaga
Hiina keelas kõik krüptorahaga tehtavad tehingud ning teatas, et peatab kogu illegaalse krüptorahade kaevandamise, mis on seni riigi valitsuse suurim löök enam kui triljoni dollari suurusele sektorile, vahendab Bloomberg.
Hiina keelas kõik krüptorahaga tehtavad tehingud ning teatas, et peatab kogu illegaalse krüptorahade kaevandamise, mis on seni riigi valitsuse suurim löök enam kui triljoni dollari suurusele sektorile, vahendab Bloomberg.
Soome ekspeaminister saab prisket tasu Venemaa riiklikult pangalt
Venemaa riigi enamusomanduses olev Sberbank suurendas nõukogu liikmete tasusid pea kolmandiku võrra, mida tunneb oma taskus peagi ka Soome kunagine peaminister Esko Aho, kirjutab Talouselämä.
Venemaa riigi enamusomanduses olev Sberbank suurendas nõukogu liikmete tasusid pea kolmandiku võrra, mida tunneb oma taskus peagi ka Soome kunagine peaminister Esko Aho, kirjutab Talouselämä.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.