Somelar: LHV võiks olla eluaegne investeering

Väikeinvestor Elmo Somelar usub LHV arengusse.  Foto: Eiko Kink

LHV aktsia võiks olla eluaegsete investeeringute nimekirjas, mida pärandada lastele, rääkis panga IPO-l osalenud väikeinvestor Elmo Somelar.

"Minu jaoks oli tulemus ootuspärane," rääkis Somelar. Suurt võimalikku huvi kinnitasid investori sõnul juba ette paljud tegurid, nagu näiteks sügisene võlakirjade emissioon, aktsiaemissiooni väike maht, IPOde põud Tallinna börsil ja hoiustajate teadlikkuse kasv investeeringute suhtes. Lisaks ka kasvava turuosaga ettevõtte puhul ootuspärane aktsia hind ja tugevad fundamentaalnäitajad.

Investori sõnul ei olnud IPO-l tema jaoks primaarne aktsiaid juurde märkida ja need kindlasti saada. "Pigem soovisin avaldada toetust korraldatavale IPO-le ja anda investorina statement, et usun ettevõtte arengusse ja tulevikku ning vajadusel olen valmis seda toetama," rääkis ta.

Somelari arvates on kindlasti huvilisi, kes soovivad võtta kasumit, ning samuti on huvilisi, kes soovivad saada panga eduloost osa. "Hind kujuneb nõudluse ja pakkumise vahekorrast sõltuvalt, kuid teadlik investor ei tee otsuseid emotsioonidest lähtuvalt, vaid jälgib ettevõtte käekäiku," sõnas Somelar.

LHV aktsia võiks olla eluaegsete investeeringute nimekirjas, mida pärandada oma lastele, arvas Somelar.

Esmaspäeval lõppenud ASi LHV Group aktsiaemissioonist võttis osa 5485 investorit, kes märkisid kokku 6,6 miljonit aktsiat 46,2 miljoni euro eest. Seega märgiti aktsiaemissioon 3,3kordselt üle. Loe lisaks SIIT, kuidas jaotati aktsiad soovijate vahel.

Hetkel kuum