Rosnefti kasum vedas Kremli alt

08. juuni 2016, 15:02
Rosnefti puhaskasum langes 75%
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160608/BORS/160609770/AR/0/AR-160609770.jpg

Vene riigile kuuluv naftagigant Rosneft teatas esimese kvartali puhaskasumi 75protsendilisest langusest.

Rosnefti puhaskasum oli 14 miljardit rubla ehk 190 miljonit eurot, samas kui analüütikud prognoosisid 33 miljardi rubla suurust kasumit, mis eurodesse ümber arvutatuna on 450 miljonit. Investorid uudise pärast muret ei tunne – tulemuste avaldamise järel tõusis Rosnefti aktsia 2,8 protsenti.

Pettumus on uudis hoopis Kremlile, mille tulud sõltuvad riigile kuuluvate ettevõtete käekäigust. Vene valitsusele kuulub Rosneftis 69,5protsendiline osalus Rosneftgazi kaudu.

Aprillis allkirjastas Venemaa peaminister Dimitri Medvedev dokumendi, millega riigile kuuluvad ettevõtted peavad riigikassasse maksma dividendina vähemalt 50% kasumist. Selle tulemusena loodab Medvedev riigi tuludesse saada lisaks 100 miljardit rubla (u 1,4 miljardit eurot).

Rosnefti kasumit on mõjutanud nafta hinna järsk langus ja uutesse projektidesse investeerimine. „Rosnefti puhaskasumi vähenemine on suuresti põhjustatud ettevõtte investeeringutest ja uute projektide alustamisest, mis võimaldavad meil suurendada tootmisvõimsust,“ kirjutas Rosneft majandusaruandes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. June 2016, 15:02

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing