Mait Kraun • 15. juuli 2016 kell 6:52

Aasta suurim tehnoloogiasektori IPO oli edukas

Line  Foto: EPA

Tundub, et Wall Streeti huvi tehnoloogiafirmade IPOde vastu on suur, sest Facebooki konkurendi Line’i aktsia tõusis esimesel kauplemispäeval tublisti, vahendab CNN Money.

Populaarse suhtlusrakenduse loonud Line tegi eile New Yorgis börsidebüüdi. Esimese kauplemispäevaga kallines aktsia 27 protsenti, 41,58 dollarini. Ettevõte turuväärtus oli päeva lõpuks 8 miljardit dollarit.

Börsidebüüdi edu näitab, et investorite huvi värskete tehnoloogiasektori firmade vastu on suur. Seda vaatamata turgude volatiilsusele ning globaalsetele muredele. Samuti ei teata, kui hästi suudab Line konkureerida Facebooki ja WeChatiga.

Ettevõte teenis New Yorgi ja Tokyo börside IPOdega kokku 1,3 miljardit dollarit. Tokyos kallines aktsia hommikul lausa 50 protsenti.

„Meist on saanud suur ettevõte, mille teenuste valik on nutitelefonis väga lai,“ ütles Line’i tegevjuht Jung-ho Shin. Teenuste hulka kuuluvad näiteks muusikaülekannete tegemine, mobiilimaksed, uudised ja meelelahutus.

Line on alles viies tehnoloogiafirma, mis 2016. aastal börsile on tulnud. Kõrge hinnasildiga idufirmad ei taha börsile tulla, sest kardetakse volatiilset keskkonda. Selle asemel eelistatakse ingelinvestorite rahastust. Line'i edukas debüüt võib ka teised ettevõtted julgemaks muuta.

Hetkel kuum