Arco Vara juht: kinnisvaraturul valitseb halastamatu darvinism

11. august 2016, 16:45
Tarmo Sild Arco vara aktsionäride koosolekul Radisson Blu Sky hotellis, kus võeti vastu otsus taas üle pika aja aktsiatelt dividendi maksta.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160811/BORS/160819929/AR/0/AR-160819929.jpg

Kinnisvaratul valitseb halastamatu darvinism, kus ellu jääb see, kes suudab kõige paremini aimata kliendi vajadusi, ütles Arco Vara juht Tarmo Sild.

Kinnisvarafirma teise kvartali majandustulemusi kommenteerides märkis Arco Vara juhatuse esimees Tarmo Sild, et on enamasti rahul, kuid mõne sammuga siiski mitte. „Ma ei ole rahul sellega, et me ei ole Sofias Madridi hoonesse leidnud piisavalt kiiresti rentnikke,“ möönis ta. Ootus oli, et see käib kiiremini. Silla sõnul on see esimene ja tegelikult peamine asi, millega tulemuste puhul rahul olla ei saa.

Sofias teenitakse Silla sõnul jätkuvalt tulu kaubanduspindadelt, ka korteritelt, kuid teises kvartalis olid ootused suuremad kontoripindade väljarentimisega seoses. 

Veel soovib Sild, et Arco Vara hakkaks kiiremini ja rohkem teenima kinnisvara vahenduselt - praegu grupp tervikuna seda veel ei tee. „Tulud on meil head ja kasvavad, aga vaja on jõuda ka kasumini,“ võttis ta jutu kokku.

„See, mis turul toimub, on halastamatu darvinism,“ toonitas kinnisvarafirma juht kinnisvaraturu konkurentsist rääkides. See kehtib tema sõnul nii kaubanduspindade, kontoripindade kui ka elamispindade turul.

Kes jääb ellu?

„Küsimus on, kes jääb tulevikus ellu ja kes suudab kliendid endale tõmmata," selgitas Sild. "Kaubanduskeskustest rääkides - mitte need kliendid, kes üüri maksavad, vaid need kliendid, kes kaubanduskeskustes ringi kõnnivad ja raha kulutavad."

Konkurents on tihe ka kontoripindade ja elamispindade sektoris. „Igaüks peab välja tooma oma tugevused. Ümber on saanud Exceli-majade ehk selliste majade aeg, mida tehakse ainult arvutustabelis ja millel ei ole mingit pistmist inimese tegelike vajadustega,“ lisas ta.

Silla sõnul on Arco Vara Eesti olulisim projekt, Kodulahe elamukvartal, hea näide inimese vajadustest: „Arendame seal tervet elukvartalit ja müüme elustiili ja terviklikku elukeskkonda, mitte üksikut hoonet.“

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    11. August 2016, 16:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing