• Jaga lugu:

  Goldman Sachs tõstis söe hinnasihti

  USA investeerimispank Goldman Sachs tõstis söe hinnasihti.Foto: epa

  USA investeerimispanga hinnangul võib söe ralli jätkuda ning sel aastal peadpööritavat tõusu näidanud tooraine hind võib kõrgel tasemel lõpuks paika jääda.

  Koksisöe hind on sel aastal rohkem kui kahekordistunud ning selle tonni hind on praegu 205 dollarit. Hinna kasv tuleneb peamiselt Hiina otsusest vähendada söetootmist ning piirata kaevanduste tööpäevade arv 330 päevalt 276 päevale aastas, vahendas Bloomberg. Hiina tootmismaht on selle tulemusel 10 protsenti vähenenud.
  Goldman Sachs tõstis seepeale 64 protsendi võrra söe hinnasihti, mis on praegu fikseeritud 92,5 dollarile. 2017. aastal tõuseb fikseeritud hind investeerimispanga hinnangul aga 135 dollarini.
  „Tõstsime hinnasihti, et muutuva keskkonnaga kaasas käia,“ ütlesid Goldman Sachsi analüütikud Christian Lelong ja Callum Bruce. „Me näeme riski, et praegune poliitika järgmisel aastal ei muutu ning kuna Austraalia ja USA ei suuda sütt nii palju toota, võib sellest puudus tekkida,“ lisasid eksperdid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.