• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokia tuleb taas

  Nokia Lumia kuigi edukaks ei osutunudFoto: epa

  Soome ettevõte ostis Microsoftilt Nokia brändi litsentsi ning teeb tulevikus koostööd Google’i ning telefonitootja Foxconniga.

  Mäletatavasti oli Nokia kunagi mobiiltelefonide turul üks liidreid, ent nutitelefonidega kõik nii ladusalt enam ei kulgenud. Kuigi Nokia tuli oma Lumia nutitelefoniga välja, ei osutunud need kuigi populaarseks, osalt seetõttu, et kasutati Microsofti arendatud tarkvara, mis kuigi palju pooldajaid ei leidnud.
  Nokia müüs oma mobiiliäri Microsoftile maha 2014. aastal. Mõnda aega jätkas Microsoft Lumia nutitelefonide tootmist oma nime all, ent loobus sellest peagi.
  Teine tulemine
  Nüüd on aga Soome ettevõte HMD Global ette võtnud uue Nokiaga turule tulemise. Ettevõtet juhib kunagine Nokia töötaja Arto Nummela, kes on öelnud, et uue telefoniga plaanitakse välja tulla juba järgmise aasta esimeses pooles. Uus telefon kasutab Androidi operatsioonisüsteemi.
  Nummela on nõnda ambitsioonikas, et usub Apple’i ning Samsungi kasutajaid vahetavat marki ning pöörduvat Nokia suunas. “Inimestel võib olla erinevat brändi nutitelefone, ent kas nad on ka brändile lojaalsed,” küsis ta. “Me tahame olla globaalsel nutitelefoniturul võtmetegelased,” lisas Nummela.
  HMD Globalil on muljetavaldav juhtkond. Ettevõtte president Florian Seiche on varem töötanud nii Siemensis, Orange’is, HTCs kui ka Nokias. Turundusjuht Pekka Rantala on Angry Birdsi mänguga tuntuks saanud Rovio endine juht, kes on samuti varem Nokias töötanud.
  “Me ei taha ühtegi piirkonda vahele jätta,” ütles Seiche ja täpsustas, et praegu on HMDl kontor juba 40 kohas üle maailma.
  Eksperdid on hinnanud HMD võimalusi päris heaks. “Turule siseneja jaoks on tugeva brändi olemasolu väga kasulik,” märkis mobiilituru analüütik Ben Wood. “Androidil töötavatele telefonidele pole erilisi takistusi turule sisenemist silmas pidades,” märkis ta ja lisas, et uue Nokia nutitelefoni puhul on eriti oluline just see, missugune on esimene telefon ning missugust vastukaja see saab.  
  Nokia asjaga seotud pole
  Kuigi HMD tahab turule tulla Nokia nutitelefonidega, pole Nokia ettevõttel endal asjaga mingit seost, kuna HMD kasutab Microsofti käest ostetud litsentsi, mis kehtib kümme aastat.
  HMD on juba sõlminud lepingu Google’iga, et hakata kasutama Androidi operatsioonisüsteemi. Telefonide tootmise eest vastutab Taiwani ettevõte Foxconn, mis on maailma suurim lepinguline mobiilitootja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Euroopa Liit annab juhiseid, kuidas osta Venemaa gaasi ilma sanktsioone rikkumata
Euroopa Liit kavatseb oma gaasiimportijatele pakkuda lahendust, kuidas vältida Venemaalt kütuse ostmisel sanktsioonide rikkumist ja samal ajal tõhusalt rahuldada president Vladimir Putini nõuet maksta gaasi eest rublades.
Euroopa Liit kavatseb oma gaasiimportijatele pakkuda lahendust, kuidas vältida Venemaalt kütuse ostmisel sanktsioonide rikkumist ja samal ajal tõhusalt rahuldada president Vladimir Putini nõuet maksta gaasi eest rublades.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.