Küsitlus: Fed tõstab intressimäärasid kaks korda

19. detsember 2016, 09:00
Arvatakse, et majandust ei jahutata enne, kui pole selge, missuguse majanduspaketiga tuleb välja USA järgmine president Donald Trump.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161219/BORS/161219741/AR/0/AR-161219741.jpg

Väljaande Financial Times tellitud küsitluse andmeil ei usu majanduseksperdid, et USA Föderaalreserv järgmisel aastal kolmel korral intressimäärasid tõstab.

Ökonomistid leiavad, et intressimäärasid ei tõsteta ehk majandust ei jahutata enne, kui pole selge, missuguse majanduspaketiga tuleb välja USA järgmine president Donald Trump. Investorid arvavad vähemasti praegu, et kuna Kongressis on vabariiklastel enamus, õnnestub ilmselt Trumpil oma valimislubadusi täita ning makse kärpida. Samas ei leia investorid, et Trumpi majanduspakett järgmisel aastal USA majanduskasvule märkimisväärselt kaasa aitab.

Järgmisel aastal peaks USA majandus kasvama 2,2% võrra, mis on 0,2% enam kui tänavu. 2018. aastal peaks Trumpi panus USA majanduskasvu olema veidi suurem ehk 0,4% ning majanduskasvuks prognoositakse 2,3%.

31 küsitletud ökonomisti leiavad, et Fed tõstab uuel aastal intressimäärasid kahel korral, kusjuures järgmine kord tuleb poole aasta pärast ehk juunis. Föderaalreserv otsustas 14. detsembril tõsta intressimäärade sihtvahemikku 0,25%-lt 0,5%-le ning 0,5%-lt 0,75%-le. Tegu oli teise intressimäärade tõstmisega alates finantskriisi ajast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. December 2016, 08:55

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing