• Jaga lugu:

  Küsitlus: Fed tõstab intressimäärasid kaks korda

  Arvatakse, et majandust ei jahutata enne, kui pole selge, missuguse majanduspaketiga tuleb välja USA järgmine president Donald Trump.Foto: EPA

  Väljaande Financial Times tellitud küsitluse andmeil ei usu majanduseksperdid, et USA Föderaalreserv järgmisel aastal kolmel korral intressimäärasid tõstab.

  Ökonomistid leiavad, et intressimäärasid ei tõsteta ehk majandust ei jahutata enne, kui pole selge, missuguse majanduspaketiga tuleb välja USA järgmine president Donald Trump. Investorid arvavad vähemasti praegu, et kuna Kongressis on vabariiklastel enamus, õnnestub ilmselt Trumpil oma valimislubadusi täita ning makse kärpida. Samas ei leia investorid, et Trumpi majanduspakett järgmisel aastal USA majanduskasvule märkimisväärselt kaasa aitab.
  Järgmisel aastal peaks USA majandus kasvama 2,2% võrra, mis on 0,2% enam kui tänavu. 2018. aastal peaks Trumpi panus USA majanduskasvu olema veidi suurem ehk 0,4% ning majanduskasvuks prognoositakse 2,3%.
  31 küsitletud ökonomisti leiavad, et Fed tõstab uuel aastal intressimäärasid kahel korral, kusjuures järgmine kord tuleb poole aasta pärast ehk juunis. Föderaalreserv otsustas 14. detsembril tõsta intressimäärade sihtvahemikku 0,25%-lt 0,5%-le ning 0,5%-lt 0,75%-le. Tegu oli teise intressimäärade tõstmisega alates finantskriisi ajast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.