Pille Ivask • 23. detsember 2016 kell 5:47

Saudi naftaminister: nafta hind hakkab tõusma

Saudi Araabia energiaminister al-Falih  Foto: Scanpix/Reuters

Saudi Araabia naftaminister Khalid Al-Falih teatas, et uuel aastal on oodata nafta hinna tõusu, vahendab Bloomberg.

Al-Falih ütles, et praeguste prognooside kohaselt peaks hind tõusma sedavõrd, et lisakärpeid uuel aastal vaja teha pole. Al-Falih prognoosis, et nafta hind jääb pidama 50 ja 100 dollari vahel.

“Ma olen väga optimistlik, et järgmisel aastal näeme me naftaturgude taastumist,” ütles ta intervjuus Bloombergile ja lisas, et praegune hind pole jätkusuutlik, kuna vähendab märkimisväärselt investeeringuid taristusse tulevikus.

Rahvusvahelise Energiaagentuuri andmeil on investeeringud naftasektorisse vähenenud viimased kolm aastat, kuna musta kulla hind maailmaturul on näidanud pigem langustrendi.

OPECi riigid on teatanud, et võtavad naftalepet tõsiselt, ning selle tarbeks on loodud ka komitee, mis peaks jälgima, kas kõik leppele alla kirjutanud oma lubadustest ka kinni peavad. Komitee peaks oma esimese kohtumise pidama juba jaanuaris.

Novembri lõpus leppisid OPECi riigid ning organisatsiooni mitte kuuluvad riigid kokku tootmismahtude kärpimises. OPECi liikmed vähendavad päevast tootmist 1,2 miljoni barreli jagu ning mitteliikmed 600 000 barreli võrra.

Hetkel kuum