Olavi Teppan • 4. jaanuar 2017 kell 17:38

Apple kinnitas miljardiinvesteeringut

Foto: Scanpix/Reuters

SoftBank Vision Fund saab Apple’ilt miljard dollarit strateegiliselt tähtsate tehnoloogiate arendamiseks.

Apple kinnitas täna plaani investeerida 1 miljard USA dollarit uude tehnoloogiafondi SoftBank Vision Fund, et rahastada seesuguste tehnoloogiate arendamist, mida Apple saaks tulevikus kasutada.

„Me usume, et uus fond kiirendab tehnoloogiate arendamist, mis võivad Apple’ile strateegiliselt vajalikuks osutuda,“ sõnas Wall Street Journali vahendusel Apple’i pressiesindaja Kristin Huguet, lisades, et ettevõte on teinud Jaapani telekomifirmaga koostööd juba mitu aastat.

Oktoobris teatati SoftBank Vision Fundi asutamisest ning seati eesmärgiks koguda 100 miljardit dollarit. Fond peaks ametlikult käivituma lähinädalatel. SoftBank ise investeerib fondi 25 miljardit dollarit. Investorite ringi kuulub teiste seas ka Saudi Araabia valitsus, mis investeerib 45 miljardit dollarit.

Hetkel kuum