Mait Kraun • 6. veebruar 2017 kell 20:58

Börs: investorid ootavad Trumpilt detailsemat plaani

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

Niinimetatud turvasadamavarad kallinesid ning USA aktsiaturud odavnesid. Investorid ootavad jätkuvalt Donald Trumpi administratsiooni detailsemat majandusplaani, kirjutab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks jõudis eelmisel nädalal lähedale uuele rekordile, täna aga langes. Euro odavnes, sest Prantsusmaal ilmusid poliitilise ebastabiilsuse märgid. Kulla hind tõusis kõrgeima tasemeni alates novembrist ning USA riigivõlakirjade tootlused langesid kahe nädala põhja.

Trumpi valimisvõidu järgne aktsiaturgude tõus on toppama jäänud, sest investorid tahavad teada, milline näeb välja uue presidendi detailne majandusplaan. Samuti vaetakse seda, kuidas tema protektsionistlik poliitika globaalset majandust mõjutama hakkab. Euroopas koguvad populaarsust parempoolsed poliitilised jõud ning kauplejate hinnangul suurendab see regiooni riske.

S&P 500 indeks odavnes päevaga 0,2 protsenti 2292 punktini. Dow Jones kukkus 0,1 protsenti ja lõpetas päeva 20 052 punktil. Langust juhtisid energiasektori aktsiad, sest nafta ja maagaasi hinnad odavnesid. Euroopa aktsiaturge kajastav Stoxx Europe 600 langes 0,7 protsenti, langust juhtisid autotootjad ja pangad.

WTI toornafta hind langes 0,1 protsenti 53,77 dollarini barrelist. Kulla hind tõusis juba kolmandat päeva järjest ning kallines 0,8 protsenti 1229 dollarini untsist, mis on kõrgeim tase alates novembrist.

Hetkel kuum