• Jaga lugu:

  BlackBerry aktsia tõusis 16 protsenti

  BlackBerry nutitelefon.Foto: EPA

  BlackBerry aktsia tõusis 16 protsenti, sest ettevõte võitis kohtuvaidluse käigus ligi miljard dollarit, vahendab MarketWatch.

  Mobiiliseadmete ja nutitelefonide tootja BlackBerry võitis kohtuvaidluse Qualcommiga ning sai tänu sellele 815 miljoni dollari võrra rikkamaks. Analüütikute sõnul annab see nende äritegevusele uue hoo.
  BlackBerry aktsia kallines eile USAs 16 protsenti 8,93 dollarini.
  Ettevõte püüab kohanduda tarkvarafirmaks, sest nutitelefonide äris ei suudetud Androidile ja Apple’ile konkurentsi pakkuda. Analüütikute sõnul aitab ligi miljardi dollari suurune summa sellele suuresti kaasa.
  Jõustunud kohtuotsus tähendab, et BlackBerry saab summa, mis moodustab 20 protsenti tema praegusest turuväärtusest, ütles investeerimisfirma Canaccord Genuity analüütik Michael Walker.
  „BlackBerry plaanib investeerida eelkõige tarkvaraärisse. 815 miljoni eurone summa parandab BlackBerry bilanssi ning suurendab tõenäosust, et ettevõte ka teisi firmasid omandab,“ kirjutas Walker.
  Investeerimisfirma TD Securitiesi analüütik Daniel Chan nõustus sellega ning lisas, et tõenäoliselt sihib BlackBerry ettevõtteid, mis tegelevad tarkvara ühildamisega eri seadmete vahel (näiteks nutitelefonide ja autode vahel). „Arvame, et tarkvara ühildamisega tegelevad ettevõtted võiks tekitada BlackBerryle tugeva müügi,“ kirjutas Chan. „Lisaks saab raha kasutada ka selleks, et ehitada välja ettevõtte enda müügimeeskond.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Aasia turud kauplesid eri suundades Hiina majanduskasv 4%
Aasia aktsiaturud kauplesid esmaspäeval eri suundades, täna ilmusid ka Hiina jaemüüginumbrid, mis andsid aimu, kui suurt mõju avaldavad koroonaviiruse piirangud tarbimiskulutustele, mis pani Pekingi ka rahapoliitikat lõdvendama, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud kauplesid esmaspäeval eri suundades, täna ilmusid ka Hiina jaemüüginumbrid, mis andsid aimu, kui suurt mõju avaldavad koroonaviiruse piirangud tarbimiskulutustele, mis pani Pekingi ka rahapoliitikat lõdvendama, vahendab Reuters.
Termoriietus, mida on testinud ja heakskiitnud kümned tuhanded kliendid
Erinevate uuenduste, koostöö ja muutuste ajal leiavad aset hämmastavad asjad. Ette­võtted, kus eile toodeti soomustehnikat, valmistavad täna kombaine. Kalameeste, jahimeeste ja reisimeeste varustust tootnud ettevõte pakub tänasel päeval vormirõivaste komplekte absoluutselt igasuguse profiiliga ettevõtete töötajatele. Rahvusvahelise ette­võtte SALMO esindaja Aleksei Antiptšik räägib Äripäevale, kuidas nad jõuavad täna oma ärikliendini.
Erinevate uuenduste, koostöö ja muutuste ajal leiavad aset hämmastavad asjad. Ette­võtted, kus eile toodeti soomustehnikat, valmistavad täna kombaine. Kalameeste, jahimeeste ja reisimeeste varustust tootnud ettevõte pakub tänasel päeval vormirõivaste komplekte absoluutselt igasuguse profiiliga ettevõtete töötajatele. Rahvusvahelise ette­võtte SALMO esindaja Aleksei Antiptšik räägib Äripäevale, kuidas nad jõuavad täna oma ärikliendini.
Soome ja Kanada Tesla-omanikud põrkuvad sama murega
Kanada liiklusturvalisusamet avas uurimise Teslade salongi soojendusprobleemide kohta, mis on probleemiks olnud ka Soomes, kirjutab Kauppalehti.
Kanada liiklusturvalisusamet avas uurimise Teslade salongi soojendusprobleemide kohta, mis on probleemiks olnud ka Soomes, kirjutab Kauppalehti.