• Jaga lugu:

  Börs: autotööstus veab Euroopa aktsiaid alla

  Londonid börsi metallibörsFoto: epa

  Tugev euro kimbutab Euroopa eksportivat tööstust, kuid ka Saksa autotootjate kartellikahtlus lisas börsidel langust.

  Londoni börsiindeks FTSE 100 kukkus 0,55 protsenti, mida vedasid nii lennufirmade – Ryanairi aktsia oli headest tulemustest hoolimata kukkunud 4,4 protsenti 17,31 eurole – kui ka naftakontsernide aktsiad.
  Stoxx 600 oli samuti surve all ning kukkunud 0,23 protsenti 379 punktile.
  Saksamaal oli Dax 0,33 protsendiga languses. Seda aitas vedada eelkõige autotööstus. Nädalavahetusel tegi Euroopa Komisjon avalduse, et hakkab uurima kahtlusi, et kõik suuremad Saksamaa autotootjad on alates 90ndatest kartellikoostööd teinud. Täna räsis see teade kõiki Euroopa autotööstuse aktsiaid. Saksa autotööstuse aktsiad kukkusid juba reedel, kuid täna oli Volkswageni väärtpaber Frankfurdi börsil 3,3 protsendiga languses ja 136,7 euro peal, Daimleri aktsia kukkus samapalju 60,52 eurole, BMW aktsia odavnes 2,78 portsenti 78,03 eurole. Langusest ei jäänud puutumata ka teiste Euroopa autotootjate väärtpaberid: Fiat odavnes 1,15 protsenti, Renault 1,8 protsenti ning Peugeot 2,7 protsenti.
  Prantsusmaa börs tõusis ennelõunal napilt 0,04 protsenti 5119 punktile ning Itaalia börsiindeks oli samuti 0,04 protsendipunktiga plussis.
  Hispaania Ibex kukkus aga 0,24 protsenti.
  Euro kurss dollari suhtes oli täna ennelõunal 1,16. Nafta hind langes enne OPECi Moskvas asetleidvat kohtumist veidi – WTI toornafta barrel odavnes ligi 0,5 protsenti 45,55 dollarile samal ajal kui Brenti barreli hind kukkus 47,86 dollarile. OPEC on varem mõista andnud, et soovib tootmispiirangutega liitunute seas näha ka Liibüat ja Nigeeriat, samal ajal ei ole olnud juttu tootmispiirangute edasisest laienemisest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Ekspress Grupp pikendas finantsjuhi volitusi
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Ekspress Grupi nõukogu otsusega pikendati juhatuse liikme ning finantsjuhi Signe Kukini volitusi kuni 2024. aasta lõpuni, teatas ettevõte börsile.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
7 asja, mida tuleks oma CVs kohe muuta
Kui tihti kuuldakse soovitusi, mida tasub lisada oma CVsse, siis harva mainitakse, mis tasub välja jätta, vahendab CNBC.
Kui tihti kuuldakse soovitusi, mida tasub lisada oma CVsse, siis harva mainitakse, mis tasub välja jätta, vahendab CNBC.