• Jaga lugu:

  Börs: Austraalia taastus kaotusest

  Austraalia börsFoto: Scanpix/Reuters

  Austraalia börs oli peale eilset kukkumist tugevas plussis, samal ajal liikusid regiooni teised börsiindeksid tagasihoidlikumalt.

  Austraalia börssindeks tõusis 0,83 protsenti 5735 punktile. Sellele aitasid kaasa ka nafta hinna tõus peale eilset Saudi Araabia väljaütlemist, et riik plaanib naftaeksporti piirata. WTI toornafta barrel oli täna hommikul kallinenud 0,6 protsenti 46,63 dollarile, Brenti toornafta 0,5 protsenti 48,87 dollarile. Marketwatchi andmetel toetas Austraalia taastumist tugevnev USA dollar, mis andis eksportivale tööstusele energiasüsti.
  Seevastu Nikkei 225 püsis -0,03 protsendiga peaaegu muutumatult nii nagu ka Shanghai koondindeks 0,02 ja Hongkongi Hang Sengi indeks -0,04 protsendiga. Jaapani keskpank andis teada, et kaitseb oma kaheprotsendist inflatsioonishiti.
  Suurelt ei liikunud ka sel aastal ralliv Sensex, mis tõusis 0,12 protsenti 32284 punktile. Korea Kospi indeks tegi regiooni suurima languse  - 0,38 protsenti, sest sealse indeksi üks tugevamaid aktsiaid, Samsung, kukkus 1,3 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.