Liina Laks • 25. juuli 2017 kell 6:30

Börs: Austraalia taastus kaotusest

Austraalia börs  Foto: Scanpix/Reuters

Austraalia börs oli peale eilset kukkumist tugevas plussis, samal ajal liikusid regiooni teised börsiindeksid tagasihoidlikumalt.

Austraalia börssindeks tõusis 0,83 protsenti 5735 punktile. Sellele aitasid kaasa ka nafta hinna tõus peale eilset Saudi Araabia väljaütlemist, et riik plaanib naftaeksporti piirata. WTI toornafta barrel oli täna hommikul kallinenud 0,6 protsenti 46,63 dollarile, Brenti toornafta 0,5 protsenti 48,87 dollarile. Marketwatchi andmetel toetas Austraalia taastumist tugevnev USA dollar, mis andis eksportivale tööstusele energiasüsti.

Seevastu Nikkei 225 püsis -0,03 protsendiga peaaegu muutumatult nii nagu ka Shanghai koondindeks 0,02 ja Hongkongi Hang Sengi indeks -0,04 protsendiga. Jaapani keskpank andis teada, et kaitseb oma kaheprotsendist inflatsioonishiti.

Suurelt ei liikunud ka sel aastal ralliv Sensex, mis tõusis 0,12 protsenti 32284 punktile. Korea Kospi indeks tegi regiooni suurima languse  - 0,38 protsenti, sest sealse indeksi üks tugevamaid aktsiaid, Samsung, kukkus 1,3 protsenti.

Hetkel kuum