Pille Ivask • 16. august 2017 kell 19:14

Millise sotsiaalmeediagigandi aktsiast võiks loobuda?

Snapchati omanikfirma Snap on New Yorgi börsil  Foto: EPA

SunTrust Robinson Humphrey analüütikud katavad nii Facebooki, Twitteri kui ka Snapi aktsiaid ning soovitavad investoritel loobuda just viimasest, vahendab MarketWatch.

Analüütik Youssef Squali märkis, et Snapist tuleks investoritel kiiresti lahti saada, kuna ettevõtte numbrid on kehvemad kui analüütikud karta oskasid. Eeskätt tõi ta välja selle, et reklaam on Snapis odavamaks muutunud ning see pole hea uudis käivet silmas pidades. Samuti on Snapil karm konkurent Facebookile kuuluva Instagram Storiesi näol. Viimasel kuul on Snapi aktsia langenud 17% võrra. Praegu maksab Snapi aktsia 13,02 dollarit. Squali märgib hinnasihiks 10 dollarit.

Squali jätkas, et Facebookile annab ta aga kindlasti ostusoovituse, kuna ettevõte on endiselt edukas, kasvatab kasutajabaasi ning kasuminumbrid on tugevad. Squali märkis Facebooki aktsia hinnasihiks 210 dollarit. Aktsia ise on tõusnud viimase kuu jooksul 6% jagu ning maksab praegu 169,98 dollarit.

Twitterile andis ta aga hoia soovituse – Squali väidab, et Twitteri käekäik on tema meelest üks suur küsimärk. Ühelt poolt on aeglustunud Twitteri kasutajate arvu kasv, teisalt on Squali sõnul aga näha, et ettevõte on oma põhitegevusele rohkem tähelepanu pööranud ning seega fokuseeritum. Twitteri hinnasihiks märkis Squali 16 dollarit. Praegu on hind 16,10 dollari juures. 

Hetkel kuum