• Jaga lugu:

  Nafta hind aasta tipus

  Foto: EPA

  Brenti toornafta hind tõusis täna käesoleva aasta kõrgeimale tasemele, kuna nõudlus näib endiselt tõusvat ning tootjad siiski suure tõenäosusega pikendavad naftalepet.

  Brenti toornafta hind tõusis täna 1,52 dollari ehk 2,7% võrra, 58,38 dollarile barrelist. Nii kõrge pole nafta hind olnud alates 2015. aasta juulist.
  WTI toornafta hind nõnda palju ei tõusnud ja jäi aasta tipule alla. See-eest jõudis WTI viimase nelja kuu kõrgeimale tasemele ning ületas 51 dollari piiri. Naftabarreli hind tõusis 2,1% ehk 1,06 dollari jagu, 51,72 dollarile barrelist.
  Hinnatõus on mõneti ehk üllatavgi, arvestades, et möödunud reedel teatasid naftariigid, et ei ole naftalepet pikendamas ehk tootmismahtude piiranguga ei jätkata. Samas on mõned analüütikud siiski kindlad, et OPEC liikmed teatavad õige pea leppega jätkamisest.
  “Turg eeldab, et OPEC ja OPECisse mitte kuuluvad eksportijad jätkavad tootmiskärbetega ka 2018. aastal,” kommenteeris Lipow Oil Associatesi president Andy Lipow portaalile CNBC.
  Samuti tuleb analüütikute sõnul arvestada sellega, et naftariigid on musta kulla müügist tugevas majanduslikus sõltuvuses, mis tähendab, et soov barrelihinda üle 60 dollari nihutada võib olla üsna suur. Ka see on üks aspekt, miks arvata, et leppega tahetakse jätkata.
  Hinnatõusule võib analüütikute sõnul viidata ka see, et kuigi USA naftatootjad on hinnasurvele edukalt vastu pidanud, on puurkaevude arv viimastel nädalatel jäänud samaks ehk uusi kaeve pole tootjad sisse lülitanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.