Äripäev • 31. oktoober 2017 • 2 min
Jaga lugu:

Inbank kolmekordistas kasumit

Priit Põldoja (vasakul) ja Jan Andresoo firmast Cofi on kasvanud välja Inbank.  Foto: Andres Haabu

Inbank parandas mullusega võrreldes tunduvalt oma finantsnäitajaid.

Nii teenis Inbank kolmandas kvartalis ligi 1,6 miljonit eurot puhaskasumit (ärikasum 7,28 miljonit), mis on tunduvalt suurem mullu kolmandas kvartalis teenitud 0,59 miljonist eurost. Kontserni laenuportfelli maht kasvas möödunud aasta sama perioodiga võrreldes enam kui 40 protsenti 86,4 miljonile eurole. Suurenesid ka intressitulud 2,4 miljonilt 2,9 miljonile eurole.

Suurim osa 20,2 miljoni euro suurusest käibest tuli Eestist – 15,6 miljonit eurot. Lätist lisandus veel 2,4 ja Poolast 2,3 miljonit eurot.

Kulude poole pealt kasvasid tegevuskulud 1,1 miljonilt eurolt 1,7 miljonile eurole, lõviosa sellest tuli palkade arvelt. Samas oli laenude allahindlusele minev kulu mullusest väiksem ja jäi 0,9 miljoni euro juurde. Selle aasta lõikes on Inbankil hapusid laene ligi 2,7 miljoni euro ulatuses mulluse 2,5 miljoniga võrreldes.

Kontsern on tänavuse aastaga tunduvalt omakapitali suurendanud – 11,8 miljonilt 21,8 miljonile eurole.

Kolmas kvartal: Veriff müüki

Kolmandas kvartalis müüs Inbank 30 protsenti oma osalusest internetiettevõttes Veriff ning jättis alles ligi 22 protsenti ettevõttest.

Samuti viidi viimases kvartalis lõpuni mitmest etapist koosnenud tehing, mille käigus müüs Inbank sidusettevõtted Coop Finants AS ja Krediidipank Finants AS. Müügist teenitud raha reinvesteeriti uue nime all tegutsema asunud Coop Panka. Seepärast ei kajasta Inbanki aruanded enam endiste sidusettevõtete Coop Finantsi ja Krediidipank Finantsi tulemusi.  

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt