Pille Ivask • 5. november 2017 kell 9:30

Kes on Antarktika rikkaim inimene?

Amazoni juht Jeff Bezos on maailma rikkaim inimene  Foto: epa

Tänu Amazoni võimsatele kvartalitulemustele ning sellest lähtuvalt kiiresti tõusnud aktsia hinnale sai ettevõtte juhist Jeff Bezosest maailma rikkaim inimene. Kes võiks olla aga iga maailmajao varakaim?

Ameerika: Jeff Bezos, tehnoloogiasektor, varanduse väärtus 92,6 miljardit dollarit (samas näiteks Lõuna-Ameerika rikkaim on Brasiilia ärimagnaat Jorge Paulo Leman, kelle, varanduse väärtus 30,8 miljardit dollarit)

Euroopa: Amancio Ortega, moetööstus, 77,8 miljardit dollarit

Aafrika: Aliko Dangote, tema ettevõte toodab tsementi, suhkur, jahu ja soola, varanduse väärtus 13,7 miljardit dollarit

Aasia: Mukesh Ambani, nafta- ja gaasitööstus, varanduse väärtus 41,9 miljardit dollarit

Austraalia ja Okeaania: Gina Rinehart, kaevandustööstus, 16,6 miljardit dollarit

Antarktika: Arnold W. Donald, reisivaldkond, vähem kui 100 miljonit dollarit.

Portaal HowMuch on kokku pannud nimekirja iga maailmajao kõige varakaimast. Siinpuhul on huvitav, et iga piirkonna rikkaim pole sageli maailma rikkaimate inimeste hulgaski. Näiteks Austraalia kaevandusmagnaat Gina Rinhart on küll oma piirkonna rikkaim inimene, ent samas pole ta kaugeltki mitte rikkaim naine. Maailma rikkaima naise tiitel kuulub hoopis WalMarti pärijannale Alice Waltonile.

Euroopa rikkaima inimene on Inditexi omanik Amancio Ortega, kes saanud korraks tänu ettevõtte aktsia hinna tõusule tunda ka maailma rikkaima inimese tunnet.

Aasia rikkaima tiitel kuulub aga Wang Jianlinile, kes on Hiina suurima kinnisvaraarendusimpeeriumi omanik. Tema varanduse väärtust hindab Forbes 25,1 miljardi juurde. Tõsi, nagu kirjutab portaal MarketWatch, piirkonna rikkaimaks meheks on sageli kahtlustatud olevat hoopis Venemaa presidenti Vladimir Putinit. Erinevate andmete põhjal jääb idanaabrite riigipea varanduse väärtus koguni 200 miljardi dollari juurde.

Antarktika rikkaim on reisiärimees

Kui kõiki eelnevaid nimesid on majandushuvilised ilmselt kuulnud, hakkab nimekirjas silma selline mees nagu Arnold W. Donald, kes on üldiselt tundmatu ning kelle tegemistest ülearu palju ei kõneleta. Donaldile kuulub HowMuchi arvutuste kohaselt Antarktika rikkaima mehe tiitel.

Antarktika puhul on huvitav just see, et erinevalt teistest maailmajagudest ei pretendeeri rikkaima inimese tiitlile seal just palju inimesi.

“Tegu on siiski maailmajaoga ning kuna me ei tahtnud esitada rikkaima kandidaadiks pingviini, valisime Arnold W. Donaldi, kelle ettevõte Carnival Corporation

saab palju kasu sellest, et korraldab Antarktikasse reise,” kommenteeris HowMuchi meeskonna üks liikmeid Raul Amoros. Samas on HowMuchi arvutuste kohaselt Donaldi varanduse koguväärtus eelpool mainitutega konkurentsitult väikseim, jäädes alla 100 miljoni dollari.

Hetkel kuum