Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kes on Antarktika rikkaim inimene?

  Amazoni juht Jeff Bezos on maailma rikkaim inimeneFoto: epa

  Tänu Amazoni võimsatele kvartalitulemustele ning sellest lähtuvalt kiiresti tõusnud aktsia hinnale sai ettevõtte juhist Jeff Bezosest maailma rikkaim inimene. Kes võiks olla aga iga maailmajao varakaim?

  Ameerika: Jeff Bezos, tehnoloogiasektor, varanduse väärtus 92,6 miljardit dollarit (samas näiteks Lõuna-Ameerika rikkaim on Brasiilia ärimagnaat Jorge Paulo Leman, kelle, varanduse väärtus 30,8 miljardit dollarit)

  Euroopa: Amancio Ortega, moetööstus, 77,8 miljardit dollarit

  Aafrika: Aliko Dangote, tema ettevõte toodab tsementi, suhkur, jahu ja soola, varanduse väärtus 13,7 miljardit dollarit

  Aasia: Mukesh Ambani, nafta- ja gaasitööstus, varanduse väärtus 41,9 miljardit dollarit

  Austraalia ja Okeaania: Gina Rinehart, kaevandustööstus, 16,6 miljardit dollarit

  Antarktika: Arnold W. Donald, reisivaldkond, vähem kui 100 miljonit dollarit.

  Portaal HowMuch on kokku pannud nimekirja iga maailmajao kõige varakaimast. Siinpuhul on huvitav, et iga piirkonna rikkaim pole sageli maailma rikkaimate inimeste hulgaski. Näiteks Austraalia kaevandusmagnaat Gina Rinhart on küll oma piirkonna rikkaim inimene, ent samas pole ta kaugeltki mitte rikkaim naine. Maailma rikkaima naise tiitel kuulub hoopis WalMarti pärijannale Alice Waltonile.
  Euroopa rikkaima inimene on Inditexi omanik Amancio Ortega, kes saanud korraks tänu ettevõtte aktsia hinna tõusule tunda ka maailma rikkaima inimese tunnet.
  Aasia rikkaima tiitel kuulub aga Wang Jianlinile, kes on Hiina suurima kinnisvaraarendusimpeeriumi omanik. Tema varanduse väärtust hindab Forbes 25,1 miljardi juurde. Tõsi, nagu kirjutab portaal MarketWatch, piirkonna rikkaimaks meheks on sageli kahtlustatud olevat hoopis Venemaa presidenti Vladimir Putinit. Erinevate andmete põhjal jääb idanaabrite riigipea varanduse väärtus koguni 200 miljardi dollari juurde.
  Antarktika rikkaim on reisiärimees
  Kui kõiki eelnevaid nimesid on majandushuvilised ilmselt kuulnud, hakkab nimekirjas silma selline mees nagu Arnold W. Donald, kes on üldiselt tundmatu ning kelle tegemistest ülearu palju ei kõneleta. Donaldile kuulub HowMuchi arvutuste kohaselt Antarktika rikkaima mehe tiitel.
  Antarktika puhul on huvitav just see, et erinevalt teistest maailmajagudest ei pretendeeri rikkaima inimese tiitlile seal just palju inimesi.
  “Tegu on siiski maailmajaoga ning kuna me ei tahtnud esitada rikkaima kandidaadiks pingviini, valisime Arnold W. Donaldi, kelle ettevõte Carnival Corporation
  saab palju kasu sellest, et korraldab Antarktikasse reise,” kommenteeris HowMuchi meeskonna üks liikmeid Raul Amoros. Samas on HowMuchi arvutuste kohaselt Donaldi varanduse koguväärtus eelpool mainitutega konkurentsitult väikseim, jäädes alla 100 miljoni dollari.
 • Hetkel kuum
Olev Remsu: Eesti piir ja Hiina müür. Teeks äkki ise ühe leppe?
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Suur analüüs: üks vana strateegia aitab laisal investoril turgu edestada
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Nädala lood: lennujaamas valitseb aastaid üks firma, linnaasutuses paljastati bardakk
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eesti 200 saab Tallinnas kaks abilinnapea kohta
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Julgeolekuohuks nimetatud inimõiguste teabekeskus lõpetas tegevuse
Aastaid kaitsepolitsei aastaraamatutes Kremli-meelsena ära märgitud venekeelne Inimõiguste Teabekeskus on kustutatud ja kogu keskuse tegevus lõppenud.
Aastaid kaitsepolitsei aastaraamatutes Kremli-meelsena ära märgitud venekeelne Inimõiguste Teabekeskus on kustutatud ja kogu keskuse tegevus lõppenud.