Kes on Antarktika rikkaim inimene?

05. november 2017, 12:30
Amazoni juht Jeff Bezos on maailma rikkaim inimene
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20171105/BORS/171109858/AR/0/AR-171109858.jpg

Tänu Amazoni võimsatele kvartalitulemustele ning sellest lähtuvalt kiiresti tõusnud aktsia hinnale sai ettevõtte juhist Jeff Bezosest maailma rikkaim inimene. Kes võiks olla aga iga maailmajao varakaim?

Portaal HowMuch on kokku pannud nimekirja iga maailmajao kõige varakaimast. Siinpuhul on huvitav, et iga piirkonna rikkaim pole sageli maailma rikkaimate inimeste hulgaski. Näiteks Austraalia kaevandusmagnaat Gina Rinhart on küll oma piirkonna rikkaim inimene, ent samas pole ta kaugeltki mitte rikkaim naine. Maailma rikkaima naise tiitel kuulub hoopis WalMarti pärijannale Alice Waltonile.

Euroopa rikkaima inimene on Inditexi omanik Amancio Ortega, kes saanud korraks tänu ettevõtte aktsia hinna tõusule tunda ka maailma rikkaima inimese tunnet.

Aasia rikkaima tiitel kuulub aga Wang Jianlinile, kes on Hiina suurima kinnisvaraarendusimpeeriumi omanik. Tema varanduse väärtust hindab Forbes 25,1 miljardi juurde. Tõsi, nagu kirjutab portaal MarketWatch, piirkonna rikkaimaks meheks on sageli kahtlustatud olevat hoopis Venemaa presidenti Vladimir Putinit. Erinevate andmete põhjal jääb idanaabrite riigipea varanduse väärtus koguni 200 miljardi dollari juurde.

Antarktika rikkaim on reisiärimees

Kui kõiki eelnevaid nimesid on majandushuvilised ilmselt kuulnud, hakkab nimekirjas silma selline mees nagu Arnold W. Donald, kes on üldiselt tundmatu ning kelle tegemistest ülearu palju ei kõneleta. Donaldile kuulub HowMuchi arvutuste kohaselt Antarktika rikkaima mehe tiitel.

Antarktika puhul on huvitav just see, et erinevalt teistest maailmajagudest ei pretendeeri rikkaima inimese tiitlile seal just palju inimesi.

“Tegu on siiski maailmajaoga ning kuna me ei tahtnud esitada rikkaima kandidaadiks pingviini, valisime Arnold W. Donaldi, kelle ettevõte Carnival Corporation

saab palju kasu sellest, et korraldab Antarktikasse reise,” kommenteeris HowMuchi meeskonna üks liikmeid Raul Amoros. Samas on HowMuchi arvutuste kohaselt Donaldi varanduse koguväärtus eelpool mainitutega konkurentsitult väikseim, jäädes alla 100 miljoni dollari.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. November 2017, 18:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing