Lauri Teder • 19. jaanuar • 1 min
Jaga lugu:

Euroopa suurim pank maksab valuutapettuse eest 100 miljonit

Foto: EPA

Brittide suurpank HSBC tunnistas, et selle valuutakauplejad kasutasid klientidelt saadud konfidentsiaalseid andmeid panga omakasu eesmärgil, ning nõustus seetõttu maksma USA võimudele ja ühele kahjusaajale kokku 100 miljonit dollarit.

Summa koosneb 63,1 miljonit dollarist, mille näeb ette USA kriminaalkohtu määratud karistus, ning 38,4 miljonist dollarist, mille pank peab maksma hüvitisena tundmatuks jääda soovinud ettevõttele.

Sama uurimise raames mõisteti juba oktoobris süüdi HSBC valuutakaubanduse juht Mark Johnson. Tookord nõustus HSBC maksma 2011. aastal petetud kliendile, naftafirmale Cairn Energy välja 8 miljonit dollarit.

HSBC seekordne rahaline karistus on varasemate juhtumite kõrval aga siiski tagasihoidlik: möödunud septembris määras USA föderaalreserv panganduskontsernile 175 miljoni dollari suuruse trahvi ebaausate võtete kasutamise eest valuutakauplemises ning novembris nõustus HSBC maksma Prantsuse võimudele 300 miljonit eurot maksudest kõrvalehoidumise eest.

 

 

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt