Äripäev • 14. veebruar 2018 kell 13:45

USA inflatsioon arvatust kõrgem

Tarbijahinnaindeks ületas tõusuga prognoose  Foto: EPA

USA tarbijahinnaindeksi tõus ületas konsensuse ootust ning saatis börsi avanedes langusesse

USA tarbijahinnaindeks ületas jaanuarikuise tõusuga prognoose, tõustes 0,3 protsendi jagu ning saates USA võlakirjad ja futuurid langusesse.

Hinnaindeks tõusis eelmise kuuga 0,5 protsendi jagu kõrgemale, ületades sellega konsensuse 0,3protsendilist ootust. Kuigi ökonomistide ja investorite jaoks on intressitõus märtsis peaaegu kindel, märgivad praegused inflatsiooninumbrid rolli järgnevate intressimäärade ajastuses ja hulgas.

Föderaalreservi kasutatud inflatsiooninäidik pole 2protsendilise eesmärgini viimased viis aastat jõudnud. Föderaalreserv jõuab veel enne märtsikuist kohtumist ära oodata inflatsiooninäitajad veebruarikuu kohta. USA indeksid ning võlakirjad alustasid kauplemispäeva languses.

Hetkel kuum