Äripäev • 11 oktoober 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale
Väikeinvestor Kristi Saare kriisi ei karda.
Väikeinvestor Kristi Saare kriisi ei karda.  Foto: Raul Mee

Kristi Saare: väike raputus kuluski ära

Väikeinvestor Kristi Saare leiab, et investorid on ehk rahuliku ajaga üleliia harjunud ja nüüd on hea aeg portfell üle vaadata.

Järgneb Kristi Saare kommentaar:

Selge on see, et lõputult börsid ülespoole ronida ei saa ja juba mitu aastat on investorid olnud kahtleval seisukohal, et hinnatasemed on juba päris kõrged. Seetõttu ei tohiks kellelegi ka üllatus olla, et hinnad vahepeal langevad, eriti kui pidevalt uusi tippe vallutatakse. Kas nüüd küll on tegemist kriisi algusega, on veidi ennatlik öelda. See, et 5% langus nii palju uudisekünnist ületab, näitab eelkõige, et investorid on rahuliku ajaga üleliia palju ära harjunud ja väikene raputus kuluski ära, et oma portfelli kriitilisemalt vaadata.

Mina kindlasti ei ole kriisilainel selles suhtes, et hirm oleks üle võtnud. Olen pikaajalise loomuga investor ja võtan rahulikult. Hetkel on vaba raha vähe, aga kui näen häid võimalusi, siis ilmselt sooritan Baltikumis mõne ostu hea hinnaga. Olen praegu juba pikka aega olnud portfelliga suuresti ühisrahastuses, aktsiate osakaal kogu portfellist on alla 25% ja umbes sinna suurusjärku ma selle ka jätan.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Seotud lood
Kõik seotud lood

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt