• Jaga lugu:

  Ilves plaanib Merkot juurde osta

  Investor Rene Ilves on sel aastal Merko aktsiaid ostnud ja kavatseb veel osta.Foto: Eiko Kink

  Merko Ehituse investor Rene Ilves tõdes, et investori jaoks on Merko igal juhul parem investeering. Ilves ise Nordeconi aktsiaid ei oma, Merko aktsiaid on ta aga sel aastal ostnud 31 000 ning neid plaanib ta veel juurde osta.

  “Vaadates tulemusi ja eeldades, et ka neljas kvartal tuleb hea, on kevadel taas vähemalt 1eurost dividendi oodata. Arvestades tänast aktsia hinda, on see poole aastaga 10,5% tootlust,” hindas ta.
  Ilves märkis, et Merko on keskendunud erakliendile ja Nordecon riigihangetele: kuna riik ostab kõige odavamat hinda ja kvaliteet pole eriti oluline, on seal marginaalid väikesed. “Prognoosin, et Nordeconi jaoks jätkub sama trend, sest alati on keegi, kes toodab ja töötab odavamalt. Madalaima hinnaga on raske konkureerida ja samal ajal kasumit teenida,” ütles ta.
  Ilvese sõnul tõi Merko oma aruandes välja, et euroraha periood lõpeb aastal 2020, mis tähendab järsult suurenevat riiklikku tellimust ja samas alustatakse ka Rail Balticu ehitusega, mis tõenäoliselt haarab kogu Eesti ehitustootmisvõimsuse ja lükkab ka marginaale üles. “Seega, kui keegi plaanib lähiajal midagi ehitada, siis tuleks lepingud kiiresti enne Rail Balticu hanget ära sõlmida.”
  Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark, kelle portfellis on Nordeconi aktsiaid rohkem kui Merko omi, Nordeconi tulemuste üle ei rõõmustanud. “Eks ma praegu kirun ennast, et kui ma 1,3 euro juures mõtlesin, et müüks maha, siis täna on see 1 euro all. On nagu vara vähemaks jäänud,” tõdes Toompark.
  “Kuivõrd ma olen neid aktsiaid üle 10 aasta omanud ja paraku nad kaks korda kallima hinnaga vist keskeltläbi ostnud, siis suhtun stoilise rahuga ja mõtlen, et kui trumm on läinud, mis ma siis nende pulkadegagi enam teen,” rääkis Toompark.
  Toompark ütles, et peab tunnistama, et Nordecon on tema tagasihoidliku aktsiaportfelli kõige suurem miinus. “Merko ei ole väga tugevas plussis, aga see ei arvesta praegu dividende, mis tegelikult nii ühest kui ka teisest on tulnud, pluss aktsiakapitali vähendamisi,” ütles ta.
  Toompark tõdes, et kui aruannete kommentaare lugeda ja mõelda, mis ehitusturul toimub, siis ehitusettevõtetel lihtne ei ole ja keeruline on oodata, et õnn tuleb õuele ja kasumid hakkavad pärmi peal kasvama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Idud löövad senist rekordit pika puuga
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Oliver Kruudal ei õnnestunud pankrotimenetlust Iirimaale viia
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.
Tartu ringkonnakohus jättis rahuldamata võlgnikust ärimehe Oliver Kruuda kaebuse tema kohta käiva pankrotimääruse vaidlustamiseks, kohus leidis, et vaatamata Iirimaal viibimisele asub tema põhihuvide kese Eestis.