Mait Kraun • 18. jaanuar 2019 kell 22:43
New Yorgi börs.  Foto: EPA

Börs: tõususeeria jätkub

Aktsiaturud tõusid täna juba neljandat päeva järjest, sest uudistest ilmnes, et kaubanduskõnelused USA ja Hiina vahel on sujumas, vahendab MarketWatch.

Dow Jonesi indeks kallines 1,4 protsenti ja lõpetas päeva 24 706 punktil. Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 1,3 protsenti, 2670 punktini. Nasdaq Composite lisas 1 protsendi ning lõpetas nädala 7157 punktil.

Nimelt tegi Hiina jaanuari alguses Ühendriikidega läbirääkimisi pidades pakkumise, et suurendab kuue aasta jooksul tunduvalt toodete importi USAst, ütles üks asjaga kursis olev inimene Bloombergile. Toodete import USAst kasvaks selle aja jooksul 1 triljoni dollari võrra, mille järel pole USA-l Hiina suhtes enam kaubandusdefitsiiti. Eile kirjutas Wall Street Journal, et USA kaalub osade tariifide eemaldamist Hiina kaupadelt.

Tõsi, USA rahandusministeeriumi ametnikud lükkasid info ümber ning kommenteerida ei soovinud. Sellegi poolest mõjutas see turge positiivselt.

WTI toornafta kallines täna 3,3 protsenti ja Brent lisas 2,3 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 53,8 ja 62,6 dollarit. Kulla hind langes 0,8 protsenti, 1282 dollarini unstist.

Hetkel kuum