Jaga lugu:

Alphabeti tulemused oodatust paremad

Google'i tulemused olid oodatust paremad, aga aktsia langes.  Foto: EPA

Alphabeti neljanda kvartali tulemused olid oodatust paremad, aga aktsia reageeris sellegi poolest langusega, vahendab MarketWatch.

Ettevõte teatas, et nende neljanda kvartali puhaskasum ulatus 8,95 miljardi dollarini (12,77 dollarit aktsia kohta). Aasta tagasi teeniti 3,02 miljardit dollarit kahjumit (4,35 dollarit aktsia kohta). Kahjum oli toona tingitud maksumuudatustest. Kui see mõju välja võtta, oli 2017. aasta viimases kvartalis kasum 9,7 dollarit aktsia kohta.

Alphabet sai võlakirjadelt realiseerimata tulu 1,3 miljardit dollarit. Selleta oleks Alphabeti kasum aktsia kohta 10,91 dollarit, mis on veidi enam kui FactSeti poolt küsitletud analüütikute pakutud 10,86 dollarit.

Investorid võtsid tulemused negatiivselt vastu. Aktsia langes järelturul 2,2 protsenti ja kaupleb praegu eelturul 1114 dollaril.

Üleüldiselt kasvas Alphabeti käive 22 protsenti, 39,28 miljardi dollarini. FactSeti küsitletud analüütikud ootasid käibeks 38,9 miljardit dollarit. Suurem osa Alphabeti käibest tuleb Google’ist ja selle reklaamiäridest – kokku 32,64 miljardit dollarit.

Teised ärid, mis reklaamidega seotud pole, tõid sisse 6,49 miljardit dollarit. Sinna hulka kuuluvad Play Store, pilveteenuste äri ning riistvara müük.

“Me investeerime oma äridesse agressiivselt, eriti pilveteenustesse ja riistvarasse,” ütles Alphabeti finantsjuht Ruth Porat. Ta lisas, et Google investeerib inseneridesse ning palkab usinalt müügi- ja turundusspetsialiste.

Jaga lugu:
Hetkel kuum