Anu Lill • 3 juuni 2019

Viis aastat kestnud vaidlus Tallinna Vee ja Eesti vahel saab lõpuks otsa

Rahvusvaheline vahekohus teeb otsuse investeeringute soodustamise ja vastastikuse kaitse lepingu rikkumise osas 21. juuniks.

Rahvusvahelise vahekohtu otsus saab olema lõplik ja seda edasi kaevata ei saa.  Foto: Andras Kralla

Rahvusvaheline vahekohus ICSID teavitas 30. mai 2019 õhtul ASi Tallinna Vesi, et kohus kavatseb teha otsuse ASi Tallinna Vesi, United Utilities (Tallinn) B.V. ja Eesti Vabariigi vahelises arbitraažimenetluses hiljemalt 21. juuniks.

Rahvusvahelise arbitraažimenetluse istungid toimusid 2016. aasta novembris.

2014. aasta oktoobris alustasid AS Tallinna Vesi ja Hollandi Kuningriigis registreeritud aktsionär United Utilities (Tallinn) B.V. Eesti Vabariigi vastu rahvusvahelist arbitraažimenetlust Hollandi Kuningriigi ja Eesti Vabariigi vahel sõlmitud investeeringute soodustamise ja vastastikuse kaitse lepingu rikkumise tõttu. Tallinna Vee hinnangul on ettevõtte kahju 65 miljonit eurot, millele lisanduvad menetluskulud.

Hetkel kuum