Jaan Martin Raik • 14. jaanuar kell 14:09
Börsiuudised
Ainult tellijale

Tesla peaks kutsuma tagasi pea 160 000 autot

Teslat ootab ees suurim autode tagasikutsumine, mis võib minna kalliks maksma.  Foto: Reuters/Scanpix

USA riiklik järelevalve asutus on palunud Teslal tagasi kutsuda siiani suurima koguse autosid ohutuse tagamiseks.

USA riiklik maanteede liiklusohutuse amet (NHTSA, The National Highway Traffic Safety Administration) palus Teslal eile tagasi kutsuda 158 000 autot, luksusmudeli S ja sportliku mudeli X osa autode juures on täheldatud probleeme. Amet toob välja põhjused, näiteks puutetundliku ekraani võimalik tõrge, mis mõjutab mõnda ohutusega seotud funktsiooni, nagu tagurdamiskaamera ja niiskuse eemaldamise süsteem. NHTSA täpsustab, et praegu ei ole Teslal kohustust autosid tagasi kutsuda, kuid ootab sellisel juhul ettevõttelt põhjendusi. Mõistlike põhjuste puudumisel võivad nad sundida Teslat autosid tagasi kutsuma kohtu otsuse kaudu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum