investor Toomas • 10. november 2019 kell 10:59
Investor Toomas
Ainult tellijale

Soome rahaveskil on liiv ratta vahel

Helsingi börsil lubab parimat dividenditootlust Nordea pank. Pangas toimus ka hiljuti juhtkonna vahetus: 2015. aastast panka juhtinud Casper von Keskull (pildil paremal) andis septembris juhtrolli üle uuele juhile.  Foto: AFP/Scanpix

Dividendiaktsiad pole mind kunagi külmaks jätnud ja üks vägevama dividenditootlusega börse on Helsingi börs. Kaks viimast aastat on börsifirmade välja makstud dividendid seal lausa rekordeid löönud.

Nüüd paistab kolmanda kvartali tulemuste avaldamise järel, mis olid küll kardetust paremad, et tõusutrendile tuleb sakk sisse. Nii kinnitab Danske Banki värske prognoos Soome tuleva aasta dividendikevadest. Kaubanduspinged, globaalse majanduskasvu aeglustumine, see jätab oma jälje ettevõtete kasumitele ja võimele dividendi maksta.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum