19. jaanuar 2012 kell 13:08

Lekkekindlast Keskist sai üleöö Wikileaks

Keskerakond muutus lekkekindlast infopangast üleöö Wikileaksi tüüpi salajase info paljastajaks ja levitajaks. Vähemalt nii nähtub erakonna peasekretäri ja esimehe ütlustest.

Eile õhtul kell 21.00 "Aktuaalse kaamera" intervjuus ütles Keskerakonna peasekretär Priit Toobal, et see on suuresti partei teene, et tema omanduses olnud Hannes Rummu kirjavahetus ei lekkinud, ning kinnitas, et kirjavahetust pole kuidagi moodi kasutatud. „Ma arvan, et see on suuresti tänu Keskerakonnale, et need materjalid poleks kuhugi lekkinud,” ütles Toobal. „Minu ja Keskerakonna kaudu need mitte kunagi kuhugi ei jõua ka.”

Vähem kui päev hiljem kell 14.00 Tallinna pressikeskuses aga teatas Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, et selles pole midagi ennekuulmatut, et kellelgi on võõrast materjali, ning võrdles seda Wikileaksi paljastustega. Wikileaks on rahvusvaheliselt tegutsev ühendus, mis tegeleb salastatud, sageli poliitiliselt tundlikke teemasid käsitlevate dokumentide avaldamisega, üritades tagada dokumentide üleandjatele anonüümsust.

Teisisõnu, kui veel eile õhtul kinnitas erakonna peasekretär, et nende kaudu midagi ei leki, siis täna nimetas erakonna esimees parteid hoopis vastupidi lekitajaks.

Mis sellest järeldada? On väheusutav, et need ütlused on sündinud koordineerimata. Seega ei ole tegu skisofreenilise olukorraga. Kuid sama väheusutav on ka Keskerakonna üleöö sündinud metamorfoos. Ei jää muud üle kui arvata, et osavalt on haaratud vana, kuid kindla õlekõrre järele – täita eeter lõputu ja sisutu müraga.

Autor: Harry Tuul, Harry Tuul

Hetkel kuum