Indrek Kald • 18. jaanuar 2012 kell 10:02

Rumm: Toobalilt leiti mu kirjavahetus saja inimesega

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi Hannes Rummu sõnul leiti riigikogu keskerakondlasest liikme Priit Toobali käest tema kirjavahetust sadakonna inimesega.

"Kuna üks meediakanal on avalikustanud asjaolu, et Keskerakonna ruumest leitud elektronkirjavahetuse väljatrükk kuulub mulle, ning see on tekitanud palju meediapäringuid, vastan neile siinkohal üheaegselt," alustas Rumm Facebookis antud selgitust.

Rummu sõnul võttis eelmisel reedel, 13. jaanuaril temaga ühendust kaitsepolitsei esindaja ja näitas 450 lehekülje paksust paberipakki, mis osutus väljatrükkideks Rummu meilitsi peetud kirjavahetusest. "Kaitsepolitsei tundis huvi, kuidas sattus minu kirjavahetus Priit Toobali tööruumidesse, kus see läbiotsimise käigus mõni päev varem avastati," selgitas Rumm.

"Ma ei tea, kuidas sattus sinna minu meilipostkasti valimatult välja trükitud sisu. Meilipostkastis oli kirjavahetus sadakonna erineva inimesega erinevatel teemadel," lisas ta.

Rummu kinnitusel oli kirjavahetus sattunud Keskerakonna ruumesse vastu tema tahtmist ning rikkudes põhiseaduslikku põhimõtet, mille kohaselt "igaühel on õigus tema poolt või temale posti, telegraafi, telefoni või muul üldkasutataval teel edastatavate sõnumite saladusele."

"Käimasoleva uurimise huvides ei taha ma rohkem selgitusi jagada. Loodan, et uurimise tulemusena selgub, kes ja miks on minu õigust kirjavahetuse saladusele rikkunud," märkis Rumm.

Ta rõhutas, et sellel lool pole mingit pistmist tema praeguse tööga. "Kogu seadust rikkudes omandatud kirjavahetus pärineb ajast, mil ma polnud veel asunud tööle Euroopa Komisjoni Eesti esinduses," ütles Rumm.

Hannes Rumm oli aastail 2007–2011 XI sotsiaaldemokraatide esindajana riigikogu liige. Ta on sotsiaaldemokraatliku erakonna liige alates 2002. aastast. Mullu septembrist juhib Rumm Euroopa Komisjoni Eesti esindust.

Hetkel kuum