Äripäev • 23. oktoober 2018 kell 8:20

Hinnatõus lähiajal rahuneb, aga…

Isegi kui kaalikate ja porgandite hinnad on tõusnud mitukümmend protsenti, siis Eesti tarbija jaoks on köögiviljad siiski suhteliselt odavad, tõi välja Marje Josing.  Foto: Arvo Meeks, Valgamaalane/Scanpix

Tarbijad tunnetavad hinnatõusu praegu väga teravalt, ütles konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing Äripäeva raadio hommikuprogrammis. Hinnatõus ja palgasurve pitsitavad ka mitut sektorit, eriti kaubandust ja ehitust.

Josing rääkis hommikuprogrammis, kuidas tarbijad olid mõni aasta tagasi harjunud olukorraga, kus sissetulekud tõusid, kuid hinnad olid suhteliselt stabiilsed või lausa langustrendis. „Nüüd küll sissetulekud tõusevad, aga sellest osa sööb hinnatõus ära,“ ütles ta.

Kuula hommikuprogrammist, millist tulevikku Josing hindadele prognoosis ja mida hinnasurve kaasa toob.

Lisaks oli hommikuprogrammis juttu rikkuritest eraõpetajatest, poekettide ja toidutootjate sõjast kaubakastide pärast ja paljust muust päevakajalisest. Saadet juhtisid Eliisa Matsalu ja Priit Pokk.

Hetkel kuum