Lauri Leet, kaasautor • 25. juuli 2019 kell 11:00

Kuidas hoiti ära Paksu Margareeta kokkuvarisemine?

Eesti Meremuuseum sulges Paksu Margareeta uksed külastajatele 2018. aasta alguses. Muuseum plaanitakse avada 2019. aasta lõpus.  Foto: Eesti Meremuuseum/Aron Urb

Eesti Meremuuseumi käsutuses oleva keskaegse suurtükitorni ning selle abihoonete renoveerimistööd on endaga kaasa toonud nii keerulisi logistilisi operatsioone kui ka vajadust leida muinsuskaitselisel objektil nupukaid tehnilisi lahendusi.

Sellest, kuidas tornialusest pinnasest ligi 4,5 meetrit välja kaevati ning kuidas õnnestus territooriumile transportida keskaegne Läänemere uhkus, Kadriorust Tivoli ehitusplatsilt leitud koge, kõnelevad saates "Eetris on ehitusuudised" Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen, objektijuht Ain Holland (Acres OÜ) ja konstruktor Maari Idnurm (Ekspertiis ja Projekt OÜ).

Saatejuht on Lauri Leet.

Kuulake saadet siit:

Hetkel kuum