Rohelise tärni saanud restoran: majandusteooria järgi on meil võimatu ettevõtmine
Kerti ja Kadri Visseli ning Triin Rätsepa Lüllemäe restoran Kolm Sõsarat sai Michelini tunnustuse vääriliseks.Foto: Rauno Liivand
Valgamaa Lüllemäe külas tegutsev restoran Kolm Sõsarat sai esmakordselt Michelini tunnustuse jätkusuutlikkuse eest. Restorani pidavad kolm õde tõdesid, et kuna nende juurde metsade vahele juhuslikult ei satuta, tuleb klientide meelitamiseks vaeva näha.
“Ma ütleks, et ühelt poolt on meie restoran majandusteooriate järgi täiesti võimatu ettevõtmine. Asudes tõesti kõigist keskustest väga kaugel, 200 elanikuga piirkonnas ja soovides end iseendale luua töökoht, selleks on ikkagi päris palju külalisi vaja,” rääkis rohelise tärni saanud restorani üks pidajatest Kerti Vissel.
Koos Triin Rätsepa ja Kadri Visseliga selgitasid nad, millega nad Tallinnast kolmetunnise autosõidu kaugusel asuvasse restorani inimesi meelitavad, miks on oluline kasvatada toidu tooraine ise või varuda seda kohalikelt tootjatelt, milline on Kolme Sõsara menüü, kas või kui palju tunnustus hinda ja broneeringute arvu suurendabab. Triinu abikaasa Erki Rätsep rääkis restorani sünnist.
Küsis Gregor Alaküla.
Minu Äripäeva kasutamiseks logi sisse või loo konto.