Rivo Sarapik • 22. oktoober 2015 kell 6:30

TOP: vaata Raplamaa edukamaid firmasid

Vindor OÜ juht Janek Antipin.  Foto: Veiko Tõkman

Raplamaa TOPis säilitas mullune võitja oma koha, kasvatades aastaga nii käivet kui parandades kasumlikkust.

Ukselengide, sisevoordilaudade, liistude ja lengilaiendite tootmisega tegelev Vindor OÜ teenis mullu kolmandiku võrra kasvanud käibe, 13,5 mln eur, juures 1,9 mln eurot ärikasumit. Viimane paranes aastaga samuti jõuliselt, poole võrra.

Sel aastal plaanib firma müüa toodangut 14 mln euro eest. 40% käibest teenis ettevõte mullu ekspordilt EList väljaspool asuvatesse riikidesse.

Ettevõte andis mullu tööd 81 inimesele, makstes keskmiselt töötasu 1030 eurot ehk aasta varasemast viiendiku võrra enam.

Firma kuulub seitsmele juriidilisele isikule – OÜ Woodsmart (omanik Virko Lepmets), OÜ Trailborg (omanik Peedo Pihlak), OÜ Boskewood (omanik Arvo Türner), Commencer OÜ (omanik Janek Antipin), Portrait OÜ (omanik Toomas Mets), OÜ Hakera (omanik Heiki Vahermets) ja OÜ Claribel (omanik Aimar Varula).

2015. aasta sügisel ilmuvad Äripäeva TOPid on koostatud 2014. aasta majandusnäitajate põhjal. Koondedetabel selgub kuue majandusnäitaja – käive 2014, ärikasum 2014, käibe ja kasumi kasv 2014. aastal, rentaablus ning varade tootlikkus – põhjal.

Äripäeva edetabelid leiab aadressilt www.aripaev.ee/top

Hetkel kuum