7. november 1995 kell 22:00

Kindlustusseltsi Bico hoone maksab 30 miljonit

Müüdavas hoones asus seni Baltika ühiselamu. Neljakorruselise maja kolm ülemist korrust on juba tühjad, esimesel korrusel asuvate firmade rendilepingud on lõppenud ja rentnikud peaksid lähiajal välja kolima. Bico kavatseb teha hoones põhjaliku renoveerimistöö.

«Alles jäävad ainult seinad,» sõnas Bico peadirektor Jaan Marks. Uue kontori remont peaks valmima järgmise aasta teisel poolel, kontor avatakse esialgsete kavade kohaselt umbes aasta pärast.

Marksi sõnul hakkas Bico peakontori tarvis hoone ostmist planeerima vahetult pärast seda, kui suve teisel poolel sai Bico uueks osanikuks Saksa kindlustuskontsern Alte Leipziger Europa, kellele kuulub kolmandik Bico (varakindlustusseltsi) aktsiatest.

Marksi kinnitusel võtavad Bico ja Bico Elukindlustuse ruumid enda alla umbes ühe korruse, ülejäänud osa majast rendib Bico Invest kontoriruumidena välja. «Koht on kesklinnas ja igati soodne,» kinnitas Marks.

Saksa kindlustuskontsern Alte Leipziger ostis veelgi suurema maja oma Läti tütarfirmale Rigas Fenikss. «Selles juugendstiilis hoones asub ka näiteks Siemensi peakontor Riias ja ?veitsi suursaadik,» lausus Marks.

Bico turuosa oli selle aasta esimese üheksa kuuga Eestis 6,6%. Turumahu suuruselt teises kindlustusliigis, ettevõtete vara kindlustamises, on Bico turuliider. Esimesed elukindlustuspoliisid kavatseb Bico Elukindlustuse AS müüa aasta alguses.

Hetkel kuum