3. detsember 1995 kell 22:00

Eesti Energia otsib elektrivõla vähendamise võimalusi

«Meile tundub, et mõningad elektrivõlad võiksid pankadele faktooringu näol huvi pakkuda,» ütles Milt. Praegu on tarbijate elektrivõla suurus üle 80 miljoni krooni. Võlast umbes 30 miljonit krooni on tekkinud enne käesolevat aastat, 15 miljonit krooni selle aasta esimesel poolaastal ja 45 miljonit krooni teisel poolaastal.

«Kuna elektritariif on pidevalt tõusnud ja ilmselt tõuseb ka edaspidi ning pankrotiprotsessid võtavad aega, on tõenäoline, et tulevikus jääb elektrivõlg samale tasemele,» lisas Milt.

Suurim elektrivõlglane oli 1. detsembri seisuga RAS Silmet, kelle võlg ületab 14 miljonit krooni. Milt lausus, et Silmeti uus juhtkond lahendab ettevõtte elektrivõla probleemi. Pärast juhtkonna vahetust on võlg vähenenud miljoni krooni võrra.

Negatiivse näitena nimetas Milt Singapuri kontserni Tolaram Group, kes on ostnud RASi Balti Manufaktuur ning Kehra tselluloosi- ja paberitehase. «Paistab, et viimasel kuul on neil raskusi, sest nad on jätnud tasumata,» lausus Milt.

Hetkel kuum