• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Energia otsib elektrivõla vähendamise võimalusi

  «Meile tundub, et mõningad elektrivõlad võiksid pankadele faktooringu näol huvi pakkuda,» ütles Milt. Praegu on tarbijate elektrivõla suurus üle 80 miljoni krooni. Võlast umbes 30 miljonit krooni on tekkinud enne käesolevat aastat, 15 miljonit krooni selle aasta esimesel poolaastal ja 45 miljonit krooni teisel poolaastal.
  «Kuna elektritariif on pidevalt tõusnud ja ilmselt tõuseb ka edaspidi ning pankrotiprotsessid võtavad aega, on tõenäoline, et tulevikus jääb elektrivõlg samale tasemele,» lisas Milt.
  Suurim elektrivõlglane oli 1. detsembri seisuga RAS Silmet, kelle võlg ületab 14 miljonit krooni. Milt lausus, et Silmeti uus juhtkond lahendab ettevõtte elektrivõla probleemi. Pärast juhtkonna vahetust on võlg vähenenud miljoni krooni võrra.
  Negatiivse näitena nimetas Milt Singapuri kontserni Tolaram Group, kes on ostnud RASi Balti Manufaktuur ning Kehra tselluloosi- ja paberitehase. «Paistab, et viimasel kuul on neil raskusi, sest nad on jätnud tasumata,» lausus Milt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.