8. aprill 1996 kell 22:00

Riigikogujatel hakkas piinlik

Ootamatult on progressiivsed riigikogujad Valve Kirsipuu suu läbi jõudnud ülestunnistuseni, et nad elavad oma valijate kulul siiski liiga kulukalt. Nagu kirjutab laupäevane Eesti Päevaleht, saavad väljaspool Tallinna elavad saadikud lisaks muudele tasudele 60 krooni päeavaraha, justnagu komandeeringus viibides. Kuus teeb see kokku 1200 lisakrooni. Samuti maksab riik kinni väljastpoolt Tallinna tuleva saadiku korterikulud kuni 4200 krooni ulatuses. Kokku maksab riik saadikuile eluasemekuludeks ligi 7 miljonit krooni.

Samas jääb mulje, et asjal on pisut ka kadeduse mekk man, sest 57 Tallinna saadikut jäävad sellest hüvest ilma.

Mõistes, et võrdsust otsitakse taga vähemalt Prantsuse revolutsioonist peale, tuleb seni tunnistada Vene tsaari Peeter I seisukohta: ametnikke tuleb vahetada võimalikult harva, sest enne, kui nad riigi eest hoolitsema hakkavad, hoolitsevad nad iseendi eest.

Hetkel kuum