• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võõras sularahaautomaat võtab lisaraha

  Teise panga rahaautomaati kasutades tuleb kas pangal või tema kliendil tasuda selle eest automaadi omanikule kuus krooni, mis on mõeldud 300 000kroonise automaadi omanikule kompensatsiooniks tehtud kulutuse eest, ütles pankade kaardikeskuse tegevdirektor Margus Aun.
  Aun märkis, et selles suhtes, kas võõra automaadi teenustasu maksab pank või klient, jätsid kaardikeskuse aktsionärid kaardi väljastanud panga otsustada.
  Hoiupanga juhatuse esimees Olari Taal ütles, et Hoiupanga kaardi omanik peab hakkama maksma võõra automaadi kasutamise eest ise.
  Mõelge ise, meil on üle 100 000 kaardi, kui igaüks käiks korra päevas teises automaadis, oleks see 600 000 krooni päevas, märkis Taal.
  Forekspanga juhatuse esimees Ivar Lukk aga lausus, et Forekspank hakkab tasu Forekspanga kaardiomaniku võõra automaadi kasutamise eest maksma ise.
  Luki sõnade kohaselt on tasu võtmine kliendilt kasulik neile pankadele, kellel on palju automaate. Kui väikese automaadite arvuga pank hakkab kliendilt tasu võtma, lähevad need suure automaatide võrguga panka üle, lisas Lukk.
  Margus Aun ütles, et järgmisel teisipäeval tuleb kokku Eesti pankade kaardikeskuse nõukogu, kes hakkab arutama pankade ühtse automaadivõrgu käivitamist. Praegu testivad ca viitkümmend võrku ühendatud nelja panga automaatide koostööd pankade oma töötajad, lisas Aun.
  Aja jooksul ühendab kaardikeskus võrku ka ülejäänud automaadid, mida Hoiupangal, Hansapangal, Tallinna Pangal ning Forekspangal on ühtekokku üle saja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Estraveli omanik: eelmine kriis oli võrreldes praegusega lasteaed
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.