• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnakad matavad firmasid

  Kavala naeratusega selgitab ärimees oma uue äriplaani tasuvusest. Kui jutt pöördub aga seniste klientide juurde, jääb Raul Pint mõtlikuks. «Teema on uus, tehingute maht on osutunud eeldatust väiksemaks,» kurdab ta.
  Kui potentsiaalselt oleks pärnulase firma AS Põhjala Trading valmis üheaegselt tegelema kuni viiesaja firma likvideerimisega, siis esimesed tegevuskuud on toonud vaid paarkümmend klienti.
  See ei ole keskharidusega ärimehe esimene ettevõtmine. Ettevõtteregistris seisab tema nimel kümmekond firmat, millest mitmed on tal õnnestunud juba likvideerimisprotsessi kaasata.
  Pint ei armasta oma varasematest äridest rääkida ja seetõttu jääb hoolikal kuulajal vaid üle tema sõnade vahelt aimata, et põhiline sissetulek tuleb autoärist.
  Firmade likvideerimisel teeb Pint koostööd kahe Pärnumaa firmaga. Juriidilist abi osutab advokaadibüroo Järve, Otti & Laretei, võlgade sissenõudmisel ollakse partnerluses Eesti vanima inkassatsioonifirmaga Fector.
  Põhjala Trading ostab likvideerimata või ummikusse jooksnud firma omanikult probleemse firma aktsiapaki ja arvestab sõltuvalt likvideerimiskuludest teenuse hinna. Sümboolse ostusumma võtab Raul Pint laest.
  «See võib olla kroon või kümme või viisteist krooni,» lausub Pint.
  Firmajuht, kes loobub oma firmast, kohustub sõlmitava lepinguga avalikustama kõik nõuded, mis tema vastu üleval on. Kui mõni varjatud võlanõue tuleb hiljem välja, kohustub ta Põhjala Tradingule maksma 10 000 krooni trahvi.
  Samuti hoiatab Pint firmaomanikke, et nende väljatulevaid patte ei hakata kinni mätsima, vaid antakse asjale juriidiline käik.
  Raskeim korrastada raamatupidamist
  Vandeadvokaat Heldur Otti ütleb Raul Pinti ja tema firmat iseloomustades, et neil meestel tundub olevat soov ja tahe asjatundlikuks tegutsemiseks. «Kui eeldada oskuslikku tegutsemist, siis sellisele teenusele on turgu,» tunnistab Otti.
  Vandeadvokaadi hinnangul võib üheks raskemaks osaks probleemsete firmade likvideerimisel kujuneda raamatupidamise korrastamine. Puhas raamatupidamine on vajalik firma tegevuse seaduslikuks peatamiseks.
  «Neil tuleb fikseerida raamatupidamises täpne seisund ning seejärel raamatupidamine korrastada,» märgib Otti.
  Ka Raul Pint kinnitab, et raamatupidamise korrastamine on probleemsete firmade likvideerimisel seni suurim takistus. Ta tunnistab, et parata pole midagi, kuna probleemsetel firmadel on reeglina raamatupidamine korrast ära.
  AS Fector, mille ainuomanik on tuntud ärimees Tõnu Leppik, on Põhjala Tradingule lubanud oma abi debitoorsete võlgade sissenõudmisel. Fectori tegevjuhi Priit Laia väitel pole Raul Pindil veel seda teenust tarvis läinud.
  «Ma arvan, et tema äril on tulevikku,» lausub Lai. «Rämpsfirmasid on nii palju ja kui keegi neid ei lõpeta, jäävadki nad ripakile.»
  Lai lisab, et mitmeaastase inkassatsioonitöö käigus on ka tema peast käinud läbi mõte hakata tegelema probleemsete firmade likvideerimisega, ajanappus pole aga lubanud sellele pühenduda.
  «Raul Pindi töö on nagu metsasanitaril, nagu hundil, kes metsa korras hoiab,» leiab Lai. Ka Pint kinnitab, et sohhuvajunud ettevõtjad pöörduvad tema kui arsti poole, mistõttu pole vaja karta, et teda üritatakse petta.
  Kuna äri on alles uus ja võimalikud vastureaktsioonid veel teadmata, keeldub Pint avalikustamast oma kaasaktsionäre ja on firma registreerinud maksuvabas piirkonnas. Seni on ta saanud juba vihaseid telefonikõnesid kokkuostetud firmade võlausaldajatelt, kellel on raskusi likvideerimisteenuse mõistmisega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.